Tocanita de porc cu ciuperci

de lia maria in Porc, 18 Feb 2012 | 2220 vizualizari

 

O mancarica delicioasa, satioasa, cu o aroma deosebita data si de vasul in care se fierbe, la foc mic, vreme de cateva ceasuri bune !

 

INGREDIENTE

 

  • 500g bucati carne de porc
  • 500g ciuperci proaspete
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • 100ml  pasata de rosii
  • 8-10 rosii sherry
  • 1 legatura Frunze patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Cartofi fierti in coaja pt servit

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ciuperci:

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le lasam la calit, amestecand din cand in cand, cam 10’, pana-si schimba culoarea. Intre timp taiem ciupercile si usturoil in felii.



In vasul de lut pregatit din timp, punem ciupercile jumatate din usturoi, deasupra rasturnam tocanita, iar deasupra restul de usturoi. Adaugam pasta de rosii, cateva Frunze tocate te patrunjel si rosiile sherryene. Punem capacul si dam la cuptor pentru 60’, apoi dam jos capacul si lasam in continuare inca 60’, pana carnea este bine patrunsa si sosul este aproape in intregime evaporat.



Intre timp, curatam cartofii fierti si raciti, de coaja, ii taiem in jumatate si cu lingurita sau ustensila speciala, ii scobim.



Servim tocanita in doua moduri: pusa in cartofi, cu frunze de patrunjel presarate deasupra si felii de gogosar murat si/sau deasupra bucatelelor de cartofi (rezultate dupa scobire) si la fel cu felii de gogosar murat.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

irena 1

22.02.2012, 17:36

Delicios !!!

lia maria 1

23.02.2012, 09:44

mamaeelena
mirela
horea
irena va multumesc tuturor pentru aprecieri

mihaelar63 1

16.05.2012, 10:53

Ce bunatate
Si ce frumos prezentata
Marca Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de porc si cartofi intregi