Tocanita de porc cu ciuperci

de lia maria in Porc, 18 Feb 2012 | 5495 vizualizari

 

O mancarica delicioasa, satioasa, cu o aroma deosebita data si de vasul in care se fierbe, la foc mic, vreme de cateva ceasuri bune !

 

INGREDIENTE

 

  • 500g bucati carne de porc
  • 500g ciuperci proaspete
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 6 catei de usturoi
  • 100ml  pasata de rosii
  • 8-10 rosii sherry
  • 1 legatura Frunze patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Cartofi fierti in coaja pt servit

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ciuperci:

Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le lasam la calit, amestecand din cand in cand, cam 10’, pana-si schimba culoarea. Intre timp taiem ciupercile si usturoil in felii.

In vasul de lut pregatit din timp, punem ciupercile  jumatate din usturoi, deasupra rasturnam tocanita, iar deasupra restul de usturoi. Adaugam pasta de rosii, cateva Frunze tocate te patrunjel si rosiile sherryene. Punem capacul si dam la cuptor pentru 60’, apoi dam jos capacul si lasam in continuare inca 60’, pana carnea este bine patrunsa si sosul este aproape in intregime evaporat.

Intre timp, curatam cartofii fierti si raciti, de coaja, ii taiem in jumatate si cu lingurita sau ustensila speciala, ii scobim.

Servim tocanita in doua moduri: pusa in cartofi, cu frunze de patrunjel presarate deasupra si felii de gogosar murat si/sau deasupra bucatelelor de cartofi (rezultate dupa scobire) si la fel cu felii de gogosar murat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

irena 1

22.02.2012, 17:36

Delicios !!!

lia maria 1

23.02.2012, 09:44

mamaeelena
mirela
horea
irena va multumesc tuturor pentru aprecieri

mihaelar63 1

16.05.2012, 10:53

Ce bunatate
Si ce frumos prezentata
Marca Lia

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu praz si cartofi