Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

de Gherca Daniela in Porc, 9 Noi 2014 | 2227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1\2 carne de porc mai slaba
  • 1 ceapa
  • 1\2 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 2 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 3-4 boabe de piper negru
  • boia dulce/iute dupa preferinte
  • patrunjel
  • o ceasca de vin rosu
  • o cana de apa
  • sare si piper
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi mari
  • 2 lingura de unt
  • 1 iaurt grecesc sau smantana
  • 1 cescuta de lapte
  • sare
  • Apa pentru fiert cartofii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi:

Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare pentru a impiedica ceapa sa se arda, adaugam ardeiul rosu taiat feliute mai mari, rosia taiata marunt, foile de dafin, boabele de piper, vinul, apa si lasam la fiert pana scade toata apa, potrivim de sare si piper, boiaua si patrunjelul, mai lasam cateva minute si inchidem focul.


Pentru piure: Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu o lingura de unt. Dupa ce au fiert, scurgem cartofii de apa, punem cealalta lingura de unt, sare si ii zdrobim, apoi adaugam iaurtul si laptele, amestecam bine pana s-au incorcorat bine toate ingredientele.


Servim alaturi de muraturi sau salata de varza!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

10.11.2014, 10:19

MOKUSKA 1

10.11.2014, 13:42

iri_iri 1

11.11.2014, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in sos de usturoi si cartofi