Tocanita de pui cu ceapa si galuste

de reisnaor_2006 in Pui, 10 Iun 2015 | 7457 vizualizari

 

O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui potrivit
  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml rosii in bulion
  • patrunjel
  • sare/piper
  • Pentru galuste:
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg. faina
  • sare
  • piper
  • apa de la carne
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si galuste:

Puiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem cubulete.



Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei si calim ceapa si usturoiul. Cand se-nmoaie putin, adaugati carnea. Mai prajiti vreo 5 minute, amestecand din cand in cand, stingeti cu un paharel de vin alb, puneti capacul si lasati la innabusit 10 minute dupa care completati cu apa cat sa acopere carnea si lasati acoperit pana cand carnea este aproape gata.



Adaugam bulionul si patrunjelul si lasam descoperita oala pana cand este carnea gata. Potrivim de sare si piper si adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu vreti sa faceti galuste puteti servi tocanita cu mamaliga.

2

in loc de vin alb puteti folosi si vin rosu.

3

daca va place mancarea mai picanta puteti adauga ardei iute tocat cand caliti ceapa si usturoiul

4

ca arome puteti folosi si marar verde alaturi de patrunjel.

5

se poate adauga si cimbru odata cu rosile in bulion.

6

daca apa a scazut de pe carne si carnea nu este fiarta puteti completa cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

10.06.2015, 21:54

reisnaor_2006 1

10.06.2015, 22:08

Ksenya 1

11.06.2015, 07:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote cu ceapa