Tocanita de pui cu ceapa si galuste

de reisnaor_2006 in Pui, 10 Iun 2015 | 9097 vizualizari

 

O mancare clasica cu o aroma si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui potrivit
  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml rosii in bulion
  • patrunjel
  • sare/piper
  • Pentru galuste:
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 lg. faina
  • sare
  • piper
  • apa de la carne
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si galuste:

Puiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem cubulete.



Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei si calim ceapa si usturoiul. Cand se-nmoaie putin, adaugati carnea. Mai prajiti vreo 5 minute, amestecand din cand in cand, stingeti cu un paharel de vin alb, puneti capacul si lasati la innabusit 10 minute dupa care completati cu apa cat sa acopere carnea si lasati acoperit pana cand carnea este aproape gata.



Adaugam bulionul si patrunjelul si lasam descoperita oala pana cand este carnea gata. Potrivim de sare si piper si adaugam galustele rand pe rand facute din 2 galbenusuri amestecate cu faina, sare, piper si apa de la carne. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu vreti sa faceti galuste puteti servi tocanita cu mamaliga.

2

in loc de vin alb puteti folosi si vin rosu.

3

daca va place mancarea mai picanta puteti adauga ardei iute tocat cand caliti ceapa si usturoiul

4

ca arome puteti folosi si marar verde alaturi de patrunjel.

5

se poate adauga si cimbru odata cu rosile in bulion.

6

daca apa a scazut de pe carne si carnea nu este fiarta puteti completa cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

10.06.2015, 21:54

reisnaor_2006 1

10.06.2015, 22:08

Ksenya 1

11.06.2015, 07:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei de pui cu mazare
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi