Tocanita de pui cu dovlecel si ardei

de Valclaudia in Pui, 31 Aug 2015 | 1046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui intregi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingura mix din boabe de piper
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu dovlecel si ardei:

Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece.


Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.


Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate (orizontal), se curata de seminte si apoi se taie cubulete.


Punem in cratita/tigaie ceapa, uleiul, ardeiul, le sotam 2-3 minute.


Adaugam apoi bucatelele de dovlecel, peste acestea asezam pulpele de pui curatate de piele si presaram sare dupa gust si boabele de piper.


Turnam cca 50 ml apa rece pentru ca pe parcursul gatitului dovlecelul elibereaza apa si se formeaza sosul.


Acoperim cratita si lasam mancarea sa se gateasca la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne.


Oprim focul, presaram verdeata proaspat tocata si servim.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

 ar fi mers de minune si o mamaliguta alaturi dar n-a prea fost timp...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu dovlecel si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 21:52

mihaelar63 1

01.09.2015, 00:26

Placee !!!

mirela0911 1

01.09.2015, 06:38

Tare buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc