Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Va poftesc la o tocanita delicioasa!
O mancare pe care o fac cu placere de fiecare data. Fiecare leguma vine cu gustul , culoarea si savoarea ei intr-o tocanita.
Am spalat bine carnea, iar legumele le-am curatat si taiat.
Am pus un vas Zepter pe foc, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei, care s-a incins imediat si am pus pulpele in vas. (Daca doriti o mancare mai dietetica, nu adaugati deloc ulei.) Am acoperit cu capacul si am oprit focul. Pulpele s-au colorat usor, dupa ce sangele s-a inchegat.
Am adaugat cartofii taiati felii, ceapa taiata pestisor, rondele de morcovi, fasii de gogosari si cateii de usturoi, taiati in doua. Am acoperit vasul din nou cu capacul . Cand acul a ajuns la capatul zonei verzi am oprit focul si am lasat sa fiarba, fara nici o picatura de apa.
Totul fierbe in suc propriu, de asta si mancarea e muuult mai gustoasa la final.
Am adaugat putin suc de rosii, tarhon si sare si piper si am lasat sa mai fiarba nitel.
Intotdeauna verific daca mancarea e gata abia dupa ce acul indicator coboara iar in zona galbena a butonului de pe capac. In caz ca nu e gata, se mai pune o data pe foc, tot cu capacul, pana acul ajunge din nou in zona verde si se opreste focul.
Tocanita e gata! Colorata, aromata si deosebit de gustoasa! Am mancat-o cu pofta, impreuna cu ardei copti...
1
nu trebuie adaugata deloc apa la mancare, pentru ca acopar vasul cu capacul si isi lasa carnea si legumele destula zeama;
2
puteti sa nu adaugati nici un pic de ulei in vas, mancarea va fi la fel de gustoasa, ba chiar mai dietetica.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult