Tocanita de pui cu piure

de susu in Pui, 24 Feb 2010 | 5466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   2 cepe zdravene
  • cateva  rosii decojite sau pasta concentrata
  • 5-6 catei de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 1 piept de pui sau 2 pulpe (500 g)
  • 1 pahar de vin alb
  • oregano
  • ½ kg cartofi
  • unt
  • lapte
  • nucsoara    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu piure:

Se spala si sterge carnea. Se condimenteaza bine prin “masaj” si se lasa la rece cateva ore pana la pregatire. Se curata ceapa si se toaca marunt iar usturoiul felii. Rosiile se oparesc si se decojesc iar daca nu aveti rosii se dilueaza bulionul cu putina zeama de carne. Se pun cartofii taiati cubulete pe foc. Intre timp se taie carnea dupa preferinte (fasii sau bucati potrivite), se caleste ceapa in cateva linguri de ulei incins, se adauga usturoiul, si apoi carnea. Dup ace am calit bine adaugam si rosiile pentru cateva minute. Punem si condimente, foi de dafin vreo 2-3, boia, piper, oregano si cimbru. La sfarsit adaugam si vinul si dam la cuptor sa scada putin. Presaram patrunjel verde si servim cu piure de cartofi. Eu fierb cartofii cu putine condimente, ii scurg si ii pasez apoi ii amestec la mixer impreuna cu unt si lapte fierbinte dupa gust. Se poate adauga si un varf de cutit nucsoara. Se unge un bol cu ulei, se pune piureul fierbinte si se lasa cateva minute sa se raceasca. Se pune in apa fierbinte pentru a iesi mai repede, se rastoarna pe farfurie intinsa si se serveste cu mancarica.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

dicarmencitta1957 1

24.02.2010, 22:06

Tare bine arata,offff asa imi trebuie ca ajung tarziu la comentarii,am o foame de lup acum,vreau si eu o portioara mica.mica

elena1988 1

13.03.2011, 19:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu legume