Tocanita de pui cu vinete

de Brindusa in Pui, 29 Mar 2011 | 3853 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam asta-vara, gradina mea a fost plina de vinete. Am facut tot felul de conserve, dar cea mai buna a fost "Conserva de vinete in suc de rosii". Azi am folosit doua borcane (ultimele) pentru o tocanita rapida si plina de aroma verii.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui, taiat in bucati mici
  • 2 borcane de 800 g de vinete in suc de rosii (sau 2 vinete medii si 500 ml suc de rosii)
  • 2 cepe mari
  • 5 catei de usturoi
  • 6 linguri de ulei de porumb
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu vinete:

Toaca ceapa nu foarte fin si taie usturoiul felii


Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste putin pe fiecare parte, bucatile de pui


Adauga ceapa si usturoiul. Amesteca bine 2-3 minute, pana ce ceapa capata o culoare galbuie


(Daca folosesti vinete proaspete, pune-le si pe ele.) Adauga maghiran, putina sare si piper. Pune un capac si lasa 5 minute.


Adauga vinetele din conserva cu tot cu suc de rosii.


Mai lasa 5 minute la foc mic, pana cand se formeaza sosul.


Se serveste cu mamaliga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

kukibella 1

30.03.2011, 11:39

ce bunatate

elena1988 1

30.03.2011, 11:49

RuxyRux 1

30.03.2011, 12:04

Ce bunatate Brandusa si retetele ei perfecte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Parjoale moldovenesti din piept de pui