Tocanita de pui "exotica"

de MotanLaOale in Pui, 8 Noi 2011 | 2243 vizualizari

 

Inspirat de Kamy si de comentariile la reteta ei si avand in congelator ratacite niste aripioare de pui am zis sa vad ce iese. A iesit bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi pui
  • 4 cepe
  • 4 ardei (mici)
  • 4 rosii
  • 1 portocala
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • ghimbir
  • boia de ardei
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui "exotica":

Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.


In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.


Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.


Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.


Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.


Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.


Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.


Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui "exotica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:41

da cu mamaliguta merge de minune

Ina 1

16.11.2011, 16:02

A ajuns mirosul la Fetesti

MotanLaOale 1

16.11.2011, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii