Tocanita de pui "exotica"

de MotanLaOale in Pui, 8 Noi 2011 | 2049 vizualizari

 

Inspirat de Kamy si de comentariile la reteta ei si avand in congelator ratacite niste aripioare de pui am zis sa vad ce iese. A iesit bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi pui
  • 4 cepe
  • 4 ardei (mici)
  • 4 rosii
  • 1 portocala
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • ghimbir
  • boia de ardei
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui "exotica":

Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.

In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.

Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.

Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.

Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.

Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.

Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de pui "exotica"-0
Tocanita de pui "exotica"-1
Tocanita de pui "exotica"-2
Tocanita de pui "exotica"-3
Tocanita de pui "exotica"-4
Tocanita de pui "exotica"-5
Tocanita de pui "exotica"-6
Tocanita de pui "exotica"-7
Tocanita de pui "exotica"-8
Tocanita de pui "exotica"-9
Tocanita de pui "exotica"-10

COMENTARII (18)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:41

da cu mamaliguta merge de minune

Ina

Ina 1

16.11.2011, 16:02

A ajuns mirosul la Fetesti

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.11.2011, 16:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!