Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

de mirela0911 in Pui, 20 Ian 2016 | 4636 vizualizari

 

Se prepara repede si este buna si satioasa. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 6 ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 1 cutie rosii decojite, tocate
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt ketchup de casa
  • 1 lg faina
  • 2-3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii:

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri. 

Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana scade aproape toata apa lasata de acestea. Se pune pasta de ardei apoi rosiile decojite si tocate. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si ketchup-ul, iar la final zaharul (acesta se poate pune in functie de gust). 

Faina se dizolva in putina apa apoi se amesteca cu smantana. Se toarna peste tocanita si se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 5 minute. 

Se serveste alaturi de paste, sau daca preferati cu cartofi piure.

TIPS-URI

1

Se poate renunta la faina, daca tocanita are o consistenta mai groasa inainte de a o adauga in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

21.01.2016, 09:05

Va multumesc!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 09:59

buna, buna!

Rocsi 1

21.01.2016, 19:22

Exact cum imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ceapa si ardei