Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

de mirela0911 in Pui, 20 Ian 2016 | 1486 vizualizari

 

Se prepara repede si este buna si satioasa. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 6 ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 1 cutie rosii decojite, tocate
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt ketchup de casa
  • 1 lg faina
  • 2-3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii:

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.


Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana scade aproape toata apa lasata de acestea. Se pune pasta de ardei apoi rosiile decojite si tocate. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si ketchup-ul, iar la final zaharul (acesta se poate pune in functie de gust).


Faina se dizolva in putina apa apoi se amesteca cu smantana. Se toarna peste tocanita si se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 5 minute.


Se serveste alaturi de paste, sau daca preferati cu cartofi piure.

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la faina, daca tocanita are o consistenta mai groasa inainte de a o adauga in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

21.01.2016, 09:05

Va multumesc!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 09:59

buna, buna!

Rocsi 1

21.01.2016, 19:22

Exact cum imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu piept de pui si ceapa verde