Tocanita de spanac cu ochiuri

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 3 Mai 2017 | 4753 vizualizari

 

Pentru că încă mai este spanac în piețe, am cumpărat și am făcut, poate pentru ultima dată, în acest an, o tocăniță de spanac cu ochiuri.
Nu am folosit multe ingrediente ca să prepar această tocăniță, pentru că am vrut să simt gustul natural al spanacului. De fapt, cam la fel procedez în toate situațiile. Cred că prea multele ingrediente/condimente și arome folosite uniformizează, oarecum gustul mâncărurilor și nu mai simțim gustul natural al ingredientului de bază.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 pahare mici (100 ml) de apă
  • 1 vârf de cuțit de Vegeta
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de spanac cu ochiuri:

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt.

Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două cepe tăiate mărunt  și se lasă la înmuiat, pe foc mic.

Se adaugă 2 pahare de apă și se amestecă din când în când pe foc, până ce scade lichidul, având grijă ca spre sfârșitul preparării să nu se prindă de fundul cratiței.

Când este aproape gata, tocănița se condimentează cu Vegeta, sare și piper, după gust. Cine vrea, poate adăuga și un cățel de usturoi, răzuit fin.

Se pune tocănița de spanac în farfurie, iar în mijlocul ei, se așază unul sau două ochiuri.

TIPS-URI

1

Alegeți spanac fraged, nu veștejit.

2

Spălați bine spanacul, pentru că frunzele lui sunt adesea pline de pământ.

3

Usturoiul, chiar într-o cantitate mică, poate diminua gustul natural al spanacului. De aceea, utilizarea lui este facultativă, în funcție de gustul fiecăruia și nu intră în compoziția rețetei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de spanac cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

06.05.2017, 08:21

Uitasem că se face și-n toamnă... Voi fi atentă, anul acesta!

kytz 1

08.05.2017, 23:28

Tare bună!

RODIMUR 1

09.05.2017, 07:26

Așa este, Kytz! Și sănătoasă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu smantana