Tocanita de tap cu garnitura de quinoa

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2016 | 277 vizualizari

 

O tocanita aromata...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne tap cu os
  • 2 fire praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 4 ardei
  • 1/4 fenicul
  • 200 gr ciuperci brune
  • chimen
  • cardamom
  • 1/2 mar
  • 1 cescuta vin alb demisec
  • 200 g quinoa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de tap cu garnitura de quinoa:



Spalam carnea si o punem la fiert. Spumuim si adaugam sare. Lasam sa fiarba pana se desprinde de pe oase, completand cu apa calda cand scade. Intre timp pregatim legumele: taiem prazul rondele, ceapa, ardeiul, feniculul si marul cubulete, ciupercile felii. Cand este fiarta carnea, o scoatem din supa, o lasam sa se racoreasca si o taiem cuburi. Supa o pastram. Punem prazul si ceapa la calit in ulei incins, lasam 2-3 minute si adaugam un polonic de supa in care a fiert carnea, ardeii, ciupercile si feniculul. Dupa cca. 5 minute, adaugam carnea si 1/2 lingurita chimen, acoperim cu supa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte legumele, asezonam cu sare si cardamom si punem marul. La sfarsit adaugam vinul,mai lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Clatim quinoa cu apa rece si o punem la fiert cu frunze de dafin pentru 20 de minute. Servim cat mai calda.

 

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede, puneti o lingura de inox in oala in care fierbe carnea.

2

daca va ramane supa, se poate congela.

3

se poate folosi carne de vita in loc de carne de tap

4

chimenul este bun pentru cei care au probleme la stomac din cauza cepei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de tap cu garnitura de quinoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bunica 1

20.11.2016, 12:27

Tocanăăăăăăăăăăăăă bunăăăă!Fără garnitură)))

Constelatialeu 1

20.11.2016, 14:09

ce-ai avut cu bietul tap sa-i dai ghionoaie din aia?)

Gherca Daniela 1

20.11.2016, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu pui si usturoi