Tocăniţă de toamnă

de portiadelumina in Porc, 15 Sep 2013 | 2388 vizualizari

 

Una din mâncărurile mele preferate este tocăniţa. Evident, tocăniţa poate îmbrăca mai multe forme, în sensul că fiecare zonă a ţării are anumite ingrediente pentru acest fel de mâncare. Personal merg pe modul liber, considerând că ingredientele pot fi doar două-trei şi un pic de carne până la mai multe legume, aproape ca într-un ghiveci, îmbogăţind acest fel de mâncare cu gust şi culoare Şi cum prin grădină încă mai avem legume, am purces la drum, la gătit adică.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. carne de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei capia
  • 2 ardeo graşi
  • 2 cepe de apă
  • o căpăţână de usturoi
  • roşii cherry
  • 4 cartofi
  • fasole verde (teci) cca 20 păstăi
  • 70 gr ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de toamnă:

Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate). Am prăjit foarte puţin carnea iar în grăsimea rămasă am călit legumele (mai puţin roşiile şi usturoiul). Am adăugat carnea peste legumele călite, am completat cu apă şi am lăsat la fiert la foc mic, potrivind de sare când tocăniţa a dat în fiert.


Când carnea s-a fiert bine, am adăugat roşiile cherry, iar spre final usturoiul, pentru a nu-şi pierde aroma.


Totul a fost servit cu murături noi.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Aşa cum am mai specificat cu alte ocazii, tocăniţele, zacusca şi gemurile ies cu un gust minunat dacă sunt gătite în vase de tuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de toamnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Panacris 1

21.09.2013, 08:49

Constelatialeu 1

06.10.2013, 17:08

Pe asta cat pe ce sa o ratez....

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:21

foarte buna tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu carne de porc