Tocanita de vara

de Kamelia92 in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 1844 vizualizari

 

Zic de vara pentru ca ingredientele pentru ea sunt mai ieftine si accesibile vara..soțul meu ar papa-o vara întreaga..e una din retetele făcute săptămânal in familiuta noastră mică :) si e foarte ușor de făcut, unde mai pui ca ajunge pe ceva timp..sper sa va placa :)
E rețeta transmisă mamicai de la bunica si mie de la mămica :)

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe medii
  • 9-10 morcovi medii
  • 1,5 kg de ardei
  • 2 kg de rosii
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara:

Pentru început rosiile se decojesc. Ceapa se taie solzisori/feliute subtiri. Morcovul se da prin razatoare, iar ardeiul se taie in bucati nu foarte mici. Eu le fac cam de un cm patrat. Roșiile decojite se taie marunt in mana, pastrandu-se sucul acestora. Intr-o cratita se pune ulei cât sa acopere fundul acesteia. Se caleste ceapa pana capătă o nuanta ușor aurie. Se adaoga morcovul si se lăsa la foc mediu pana morcovul se caleste si se inmoaie. Se adaoga ardeiul si se lăsa minim 10 minute ( in dependenta de faptul daca vrei ca ardeiul sa fie moale sau sa fie ceva mai crocant in tocanica). La sfârșit se adaoga roșiile tăiate si se sareaza. Lăsăm pe foc minim cca 10-15 minute si tocanica e gata. 

Pofta buna :) garantez ca o sa va îndrăgostiți de tocanica de vara :)

 

TIPS-URI

1

Pentru ca roșiile sa se decojeasca mai ușor le puteți turna in cratita apa clocotita pe 1 minuta, apoi o varsati si turnati apa rece. Coaja se va lua foarte rapid.

2

Secretul mamicai mele pentru aceasta tocanica este adaogarea unei linguri mari de zahăr după ce puteți sarea si potriviti de gust. Încercati :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de vara-0
Tocanita de vara-1
Tocanita de vara-2

COMENTARII (8)

laura_n

laura_n 1

03.08.2013, 13:19

buuun, dulceaga

Rocsi

Rocsi 1

03.08.2013, 15:42

Ce imi place

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.08.2013, 10:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53