Tocanita de vara, din cartofi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 2 Aug 2019 | 1482 vizualizari

 

Tocănița de cartofi este o mâncare foarte gustoasă și ușoară, de post, pe care vara o prepar cu ardei și roșii, care se găsesc din belșug, relativ ieftine și de calitate, adică din grădină, nu din seră, iar iarna o fac cu pastă de tomate, sau cu suc de roșii.
Vara îi asociem o salată de varză, sau de roșii și castraveți (sau numai de castraveți!) iar iarna, murături asortate. Această tocăniță poate fi și o garnitură foarte bună, lângă o porție de friptură.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi roz
  • 2 morcovi
  • 2 roșii mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe (una galbenă și una roșie)
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara, din cartofi:

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.


Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare, se taie julienne și se călesc, de asemenea înăbușit, cu ceapa.


Se curăță morcovii, se spală, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se adaugă în vasul în care sunt deja la călit, celelalte legume. După ce morcovii se înmoaie ușor, se adaugă 2-3 pahare cu apă și se lasă la fiert înăbușit, timp de 10-15 minute.


Între timp se spală roșiile, se curăță de coji și de semințe și se taie grosier.


Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Cartofii se curăță, se spală, se taie în sferturi și se adaugă în vasul cu legumele călite și înăbușite. După un clocot se adaugă roșiile și frunza de dafin.


Se mai lasă tocănița la fiert încă 10 minute și când cartofii sunt pătrunși, fără să se sfărâme, se condimentează cu sare și piper, se ia vasul de pe foc și se presară pătrunjel tocat.


Se servește cu o salată asortată, alături.

 

TIPS-URI

1

Tăiați grosier legumele, pentru că altminteri există riscul să rezulte un terci.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu capete un gust amar. Căliți-o la foc mic și în ulei suficient, ca să se înmoaie și să rămână dulce.

3

Alegeți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

4

Adăugați cartofii când celelalte legume sunt aproape fierte și nu-i fierbeți mai mult decât trebuie, ca să nu se sfărâme.

5

Roșiile decojite și tăiate grosier se adaugă la sfârșit, pentru că fierb cel mai repede.

6

Dacă nu vă place gustul frunzei de dafin, adăugați la sfârșit 2 căței de usturoi pisați.

7

Nu este nevoie să adaugați pastă de tomate, sau suc de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara, din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

04.08.2019, 20:01

Te cred, Rocsi... Este o mâncare ușoară, bună, economică și destul de rapid de făcut... Mulțumesc pentru atenție!

Panacris 1

05.08.2019, 09:26

RODIMUR 1

05.08.2019, 10:45

Mulțumesc frumos, Cristina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Trio de humus reteta
  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturugă de Crăciun

de Ancutsa 6

ieri la 19:43

 Supa cu baby  spanac si smantana

ieri la 14:34

Piure de dovleac copt, congelat

ieri la 09:33

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

pe 06.12 la 20:01

RETETA RECOMANDATA
Sarmale fara carne