Tocanita de vita cu praz

de epurasha2bb in Vita, 25 Ian 2011 | 8196 vizualizari

 

Ca o olteanca ce sunt mi-era pofta de praz si ce sa fca eu cu praz, hai o tocanita! a iesit atat de gustoasa ca abia ne-a ajuns la toti 4!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 fir de praz
  • 2 graunti de usturoi
  • 250 g carne vita
  • 6 rosioare congelate sau proaspete
  • 1 ceapa mica
  • apa
  • sare
  • piper negru
  • cimbru uscat
  • 1/2 ardei capia rosu
  • ulei de masline cu aroma de patrunjel cret
  • verdeata
  • o frunza de dafin
  • cateva linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz:

Carnea se spala si se toaca bucati potrivite. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se decojesc si se toaca si ele marunt. Se pune la incins uleiul de floarea soarelui si se caleste carnea intai pana se albeste deasupra. Apoi adaugam ceapa si prazul si amestecam. Lasam putin sa se inmoaie si adaugam si usturoiul tocat marunt si ardeiul rosu tocat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Acum adaugam un praf de sare si piper negru. Amestecam din nou, punem apoi rosiile tocate si uleiul de masline. Amestecam bine si apoi lasam sa scada putin si dupa ce scade completam sosul adaugand cate putina apa usor calduta, din cand in cand. Spre sfarsit cand e aproape gata adaugam si frunza de dafin si ultima data patrunjelul verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

elena1988 1

26.01.2011, 16:23

epurasha2bb 1

26.01.2011, 17:29

multumesc fetelor!

Bya Ralu 1

28.05.2013, 21:42

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de vita