Tocanita de vitel cu condimente orientale

de mihaelar63 in Vita, 17 Mai 2020 | 866 vizualizari

 

  Tocanita mea de vitel a capatat  noi arome si gusturi cu ajutorul condimentelor orientale .Sunt condimente orientale care-mi plac si le-am adoptat imediat .  Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu ele direct in tara lor de origine . Printre preferatele mele sunt Zaatarul  [ aici informatii :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/]si ras el hanout[ aici  informatii : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/ ]
 Aceste amestecuri de condimente sunt bine echilibrate si benefice  pentru sanatate .
 Pentru aceasta retetea m-am inspirat de la chef Yotam Ottolenghi . Bineinteles ca el a folosit in loc de patrunjel  coriandru verde . Eu ma retragspre patrunjel in acest caz :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr ulei masline
  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin-din dafinul din geam
  • 1 lingura zaatar
  • 11 lingura ras el hanout
  • 1 lingurita pasta ardei iute - facuta acasa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pahar pasata de rosii
  • 2 linguri faina -optional
  • patrunjel verde
  • sare
  • orez pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu condimente orientale:


  1. Carnea de vitel se portioneaza in cuburi.

  2. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .

  3. Intai se soteaza ceapa in ulei incins pana devine sticloasa .

  4. Adaugati cuburile de carne .

  5. Cand carnea incepe sa se albeasca se pune sare , boia , ardei iute , zaatar si ras el hanout .

  6. Daca va place sa obtineti mai mult sos , in acest moment puneti si putina faina .

  7. Eu asa am procedat , pentru ca deja mancarica mea mirosea fenomenal de bine .

  8. Amestecati 2 minute si stingeti cu pasata de rosii .

  9. Amestecati din nou cateva minute cu grija si turnati apa cat sa acopere bine carnea .

  10. Continuati fierberea la foc domol pana carnea devine moale . Eu am fiert cam 90 minute .

  11. Daca este nevoie din cand in cand completati cu apa .

  12. Cand este gata tocanita se gusta si se sareaza daca mai este cazul .

  13. Adugati patrunjel verde si serviti cu garnitura preferata .Noi am avut orez .

  14. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .

2

Intrebat la ce foloseste ras el hanout , chef Hadad a raspuns: ,, La tot "

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu condimente orientale" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

18.05.2020, 19:36

Pfffff, eu aș savura sos-ul ăla delicios cu o țâră de pâine din aia turcească sau cu mălai, sau nu mai contează ce fel, dar să fie un coltuc de pâine! Savurosss!

Rocsi 1

18.05.2020, 20:20

Ce fain s-a facut sosul, ce consistent este! Bravo, ti-a iesit o tocanita grozava!

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:11

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Noodles cu vita