Tocanita de vitel cu condimente orientale

de mihaelar63 in Vita, 17 Mai 2020 | 3624 vizualizari

 

  Tocanita mea de vitel a capatat  noi arome si gusturi cu ajutorul condimentelor orientale .Sunt condimente orientale care-mi plac si le-am adoptat imediat .  Probabil si pentru ca am facut cunostinta cu ele direct in tara lor de origine . Printre preferatele mele sunt Zaatarul  [ aici informatii :https://www.paradisulverde.com/blog/zatar-condimetul-care-trezeste-mintea-si-intareste-corpul/]si ras el hanout[ aici  informatii : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/ ]
 Aceste amestecuri de condimente sunt bine echilibrate si benefice  pentru sanatate .
 Pentru aceasta retetea m-am inspirat de la chef Yotam Ottolenghi . Bineinteles ca el a folosit in loc de patrunjel  coriandru verde . Eu ma retragspre patrunjel in acest caz :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 100 gr ulei masline
  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin-din dafinul din geam
  • 1 lingura zaatar
  • 11 lingura ras el hanout
  • 1 lingurita pasta ardei iute - facuta acasa
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 pahar pasata de rosii
  • 2 linguri faina -optional
  • patrunjel verde
  • sare
  • orez pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu condimente orientale:

  1.  Carnea de vitel se  portioneaza in cuburi.
  2. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata  ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .
  3. Intai se soteaza   ceapa in ulei incins  pana devine sticloasa .
  4. Adaugati cuburile de carne .
  5. Cand carnea incepe sa se albeasca se pune sare , boia , ardei iute , zaatar si ras el hanout .
  6. Daca va place sa obtineti mai mult sos , in acest moment puneti si putina faina .
  7. Eu asa am procedat , pentru ca deja mancarica mea mirosea fenomenal de bine .
  8. Amestecati 2 minute si stingeti cu pasata de rosii .
  9. Amestecati din nou cateva minute cu grija si turnati apa cat sa acopere bine carnea .
  10. Continuati fierberea la foc domol pana carnea devine moale . Eu am fiert cam 90 minute .
  11. Daca este nevoie din cand in cand completati cu apa .
  12. Cand este gata tocanita se gusta si se sareaza daca mai este cazul .
  13. Adugati patrunjel verde si serviti cu garnitura preferata .Noi am avut orez .
  14.     Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos .

2

Intrebat la ce foloseste ras el hanout , chef Hadad a raspuns: ,, La tot "

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu condimente orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

18.05.2020, 19:36

Pfffff, eu aș savura sos-ul ăla delicios cu o țâră de pâine din aia turcească sau cu mălai, sau nu mai contează ce fel, dar să fie un coltuc de pâine! Savurosss!

Rocsi 1

18.05.2020, 20:20

Ce fain s-a facut sosul, ce consistent este! Bravo, ti-a iesit o tocanita grozava!

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limba de vita in sos