Tocanita de vitel cu galuste

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2015 | 2986 vizualizari

 

Tocanita de vitel este o mancare simpla, insa foarte gustoasa datorita combinatiei de mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vitel
  • 3 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Ptr. galuste
  • 3 oua
  • faina
  • zeama din tocanita
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu galuste:

Carnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiulsi adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.

Adaugam doua frunze de dafin, cimbru si apa cat sa acopere carnea. Potrivim de sare. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.

Dupa ce a fiert carnea adaugam galustele,rand pe rand facute din 3 galbenusuri amestecate cu faina,sare,piper si apa de la carne. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tocanita de vitel se serveste calda, cu mamaliguta,salata sau muraturi.

2

La final putem presara patrunjel verde tocat marunt.

3

putem folosi ca ingrediente smantana,legume,rosii in bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita nationala