Tocanita de vitel cu galuste

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2015 | 716 vizualizari

 

Tocanita de vitel este o mancare simpla, insa foarte gustoasa datorita combinatiei de mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vitel
  • 3 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Ptr. galuste
  • 3 oua
  • faina
  • zeama din tocanita
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel cu galuste:

Carnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiulsi adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.


Adaugam doua frunze de dafin, cimbru si apa cat sa acopere carnea. Potrivim de sare. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.


Dupa ce a fiert carnea adaugam galustele,rand pe rand facute din 3 galbenusuri amestecate cu faina,sare,piper si apa de la carne. Mai lasam sa fiarba 5-10 minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tocanita de vitel se serveste calda, cu mamaliguta,salata sau muraturi.

2

La final putem presara patrunjel verde tocat marunt.

3

putem folosi ca ingrediente smantana,legume,rosii in bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

28.04.2015, 18:53

o bunatate!

Catalina L 1

28.04.2015, 19:46

Interesant

mirela0911 1

29.04.2015, 12:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci si piept de pui in cuib de mamaliga