Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Carnea se taie cubulete potrivite.
Intr-o cratita punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt cu dafinul; adaugam usturoiul tocat marunt si el, ardeiul cubulete si morcovul curatat si maruntit. Eu am folosit ardei rosu si verde.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca putin la foc mare; adaugam rosiile din conserva si condimentam cu sare, piper, boia, cimbru. Si apoi adaugam pasta de rosii si sucul-turnam un pahar de vin rosu si lasam sa scada la foc mediu; cand vinul a scazut ,putem adauga putina apa , amestecand din cand in cand. Cand carnea e aproape gata, adaugam mazarea-si mai lasam sa fiarba pana totul e bine fiert si moale; iar sosul e mai gros.
Intre timp fierbem macaroanele in apa cu sare-eu am folosit tuburi, dar as opta pentru tagliatele proaspete.
Cand carnea e moale, punem in sos putin unt si apoi adaugam pastele, amestecam si servim imemdiat cu parmezan razuit.
Nu uitati sa serviti cu un vin rosu alaturi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult