Tocanita din carne de porc cu couscous

de maxion in Porc, 27 Mar 2011 | 11109 vizualizari

 

sa spun ca e prima oara cand prepar couscous dar a iesit totul super

 

INGREDIENTE

  • bucati de carne de porc 500 gr
  • sunculita afumata 150 gr
  • 1/2 ardei gras
  • 2 morcovi
  • doua cepe
  • radacina de telina
  • 6-7 catei de usturoi
  • 200ml vin alb
  • 200 gr pasta de tomate
  • ulei de masline 50 ml
  • condimente (vegeta,piper,rosmarin,origano,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce,in proportii variabile dupa gustul fiecaruia)
  • verdeata (marar,patrunzel)
  • 250 gr couscous

     

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu couscous:

pregatim carnea

daca este taiata bucati mari le mai taiem noi mai mici,

sunculita o taiem bucatele ,dupa care le punem intrun castron si le condimentam bine cu (vegeta,piper,origano,rosmarin,busuioc,cimbru,spondoc,boia de ardei dulce)totul amestecar bine si adaugam paharul de vin,

 lasam la frigider 30 min.

intre timp pregatim legumele :

curatam si tocam ceapa fideluta ; morcovul si radacina de telina le curatam si le tocam cubulete mici inclusiv ardeiul .

punem carnea la prajit intr-o cratita unsa cu ulei de masline cu tot ceea ce este in castron si o distuim la capac pana scade un pic sosul lasat

punem legumele peste si lasam totul sa se distuie bine .

sa nu uitam de couscous il pregatim intro oala cu un litru de apa cu sare si o lingura de ulei; lasam apa sa fiarba bine si adaugam couscous peste

lasam 2 min, mai fierbem la foc moale inca 3 min pana se ingroasa el.

sa nu uitam de tocanita ca trebuie sa adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba pana scade bine .

se pune usturoiul si verdeata peste ...

se serveste pe o farfurie pe care am pus couscous si tocanita deasupra ..

.va urez pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu couscous" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii