Tocanita din organe de miel

de Panacris in Oaie, 7 Feb 2020 | 4183 vizualizari

 

Am făcut inventar în congelator și am descoperit un pachet cu măruntaie de miel ;) Cum cu drobul nu prea am success în rândul Zmeișorilor, am ales varianta tocăniță.
 
A ieșit o tocăniță super delicioasă;)

 

INGREDIENTE

  • inimă de miel 1 bucată,
  • plămâni (bojogi) de miel 1 pereche,
  • fudulii de miel 1 pereche,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ceapă verde 4 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • ulei de palmier 50 ml,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspat măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • vin alb demisec cca. 250 ml,
  • zacuscă Panacris 1 borcan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din organe de miel:

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură de sare.

După se s-au fiert, se scot din apă, apoi se taie cubulețe. Se adaugă la amestecul de ceapă și usturoi, asezonându-se cu sare, boia și piper, completând cu vin și apă,  cât să le acopere și se lasă la fiert la foc mic, acoperit, cca. 30 de minute.

La final se adaugă zacusca (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html sau https://retete.panacris.ro/recipes/zacusca-din-vinete/) și se mai lasă la fiert cca. 10 minute până se armonizează gusturile.

 Se servește fierbinte cu pâine de casă sau acompaniată de o mămăliguță savuroasă și salată de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din organe de miel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor