Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

de katty in Mancaruri cu carne, 13 Dec 2021 | 4730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel(ficat, bosog, inima)
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 150 gr smantana grasa
  • patrunjel verde pentru decor
  • mamaliga pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din organe de miel cu mamaliguta:

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la  fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul il taiem cubulete, il tinem 10 minute in apa rece, dupa  care il oparim 2-3 minute intr-o cratita cu apa clocotita si il scurgem. Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si unt. Cand incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul, apoi ficatul scurs bine. Amestecam ocazional pana ficatul isi schimba culoarea si nu mai lasa sange. Adaugam bosogul  si inima si acoperim cu apa calda. Fierbem  pana zeama scade de jumatate si adaugam pasta de tomate,foaia de dafin, cimbru si piperul. Fierbem pana sosul s-a legat bine, apoi adaugam sare dupa gust si smantana. Amestecam bine si fierbem pana la primul clocot. Servim tocanita cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din organe de miel cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati