Tocăniţă mediteraneeană de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 8 Apr 2014 | 6841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute verde
  • o conservă de roşii tocate mărunt
  • 50 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 1 lingură capere
  • 1/4 linguriţă mentă uscată
  • 2 linguri pătrunjel verde proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă mediteraneeană de năut:

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj.   Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele. Călim 2-3 minute. Adăugăm năutul fiert din timp, curățat de pielițe și scurs de apă. Adăugăm roșiile dintr-o conservă și gătim la foc min aprox. 5 minute. Adăugăm măslinele fără sămburi, caperele, menta și pătrunjelul verde. Mai gătim 2-3 minute. Condimentăm cu sare și piper. Servim tocănița pe pat de orez și presărăm deasupra ceapă verde și pătrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se poate folosi chiar și cușcuș în loc de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă mediteraneeană de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

08.04.2014, 15:59

Delicioasa!

Anett 1

08.04.2014, 18:47

tare bun!

laura_n 1

08.04.2014, 22:04

cat de bine poate sa arate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare picanta cu naut , dovleac si mazare