Tocăniţă mediteraneeană de năut

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 8 Apr 2014 | 4734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ardei iute verde
  • o conservă de roşii tocate mărunt
  • 50 g măsline Kalamata fără sâmburi
  • 1 lingură capere
  • 1/4 linguriţă mentă uscată
  • 2 linguri pătrunjel verde proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 1 cană orez cu bob lung
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă mediteraneeană de năut:

Într-o crăticioară călim orezul în o lingură ulei de măsline. Stingem cu 2 căni de apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie călim ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm usturoiul tocat și ardeiul iute tăiat rondele. Călim 2-3 minute. Adăugăm năutul fiert din timp, curățat de pielițe și scurs de apă. Adăugăm roșiile dintr-o conservă și gătim la foc min aprox. 5 minute. Adăugăm măslinele fără sămburi, caperele, menta și pătrunjelul verde. Mai gătim 2-3 minute. Condimentăm cu sare și piper. Servim tocănița pe pat de orez și presărăm deasupra ceapă verde și pătrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi chiar și cușcuș în loc de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă mediteraneeană de năut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

08.04.2014, 15:59

Delicioasa!

Anett 1

08.04.2014, 18:47

tare bun!

laura_n 1

08.04.2014, 22:04

cat de bine poate sa arate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu naut