TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA

de mihaelar63 in Vita, 17 Ian 2016 | 5108 vizualizari

 

 Asa este o tocanita facut de ospatar sau pentru ospatar . Simpla de preparat ca nu aveai timp sa stai langa ea . Bucatarul punea carnea , ospatarul aducea ceva de baut si ,, se respectau '' cu ce era mai bun :D 
  Eu am preparat-o ca o cina pentru doi  cu carne proaspata de vitel : simpla si savuroasa .
Am folosit  pentru preparare  tigaia Tefal WoK - preferata mea .
Dedic aceasta tocanita  tuturor fostilor mei colegi si tuturor ospatarilor si bucatarilor !!!
M-am inspirat pentru reteta de aici : http://www.restaurantedelux.ro/tocanita-ospatarului.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne vitel -taiata bucati
  • 1 ceapa tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 crenguta de cimbrisor
  • 1 crenguta busuioc
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 1 ardei iute verde
  • sare
  • piper
  • mamaliguta
  • muraturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA:


  1. Sotati usor ceapa in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne .

  2. Adugati vinul , condimentati cu sare , piper .

  3. Adugati cimbrul , cimbrisorul si busuiocul .

  4. Fierbeti sub capac pana cand carne este moale si se formeaza un sos usor legat . Daca este nevoie adugati din cand in cand putina apa .

  5. La sfarsit gustati si condimentati daca mai este nevoie . u prefer in loc de piper ardeiul iute care da si culoare preparatului .

  6. Serviti tocanita ospatarului cu mamaliguta fierbinte si muraturi .

 

TIPS-URI

1

Bineinteles ca ospatarul are langa mancare si un pahar de vin . De preferinta rosu :D

Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.01.2016, 19:33

Asa tocanita sa tot mananci. Daca mai pui si un colt de paine calda, facuta in casa...mmmm

miki_a 1

21.01.2016, 00:44

Suna bine dar arata si mai bine!!!!!

Panacris 1

24.03.2016, 08:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de vitel cu cartofi