Tocanita ungureasca cu piept de curcan

de mihaelar63 in Curcan, 6 Noi 2014 | 4581 vizualizari

 

Va aduc reteta cu nr. 650 o bunatate de tocanita ungureasca , sa-ti bati barbatul si copii si sa mananci singura :D .Imi doream o tocanita care sa o servesc cu paste . Am folosit macheroni de feretto niste paste senzational de bune [ nu ma intrebati de traducere ca n-am reusit sa o aflu] foarte potrivite pentru servirea cu sos .Pieptul de curcan -proaspat de la tara : ,, Traiasca soacra ''!!! Daca as avea un restaurant ar fi unul din preparatele pe care le-as include in meniu pentru ca este gustos , rapid si simplu de pregatit .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 500 gr paste -macheroni de feretto
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 untura proaspata de porc
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta ardei kapia cu telina : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 pahar vin rose
  • 1 pahar bulion rosii
  • 1 lingurita boia rosie ardei
  • 1 lingurita Eros Piszta - pasta iute de ardei
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita chimen negru
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ungureasca cu piept de curcan:

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul .


Spalati si taiati fasii pieptul de curcan .


Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata .


Cand legumele devin sticloase se adauga carnea .


Fierbeti pastele in multa apa cu sare .


Aceasta rapid prin prajire devine albicioasa . In acest moment adugati boiaua , pudra de chimen si pasta de ardei iuti .


Amestecati usor si inabusiti carnea adugand vinul si bulionul .


La fiert puneti crenguta de busuioc si maghiranul uscat . Sarati .


Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor .


Lasati sa scada lichidul, dar nu prea mult , pentru a fi suficient la servirea cu paste .


Serviti tocanita calda cu maghiran si chimen negru presarat deasupra .

 

TIPS-URI

1

Pastele folosite sunt foarte potrivite pentru servirea mancarurilor cu sos .

2

Un preparat rapid .

3

Pentru a da consistenta sosului folositi putina apa ramasa de la fierberea pastelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca cu piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

06.11.2014, 21:30

Ce apetisanta poate fi!

Raluca57 1

07.11.2014, 07:35

Foarte tentanta!!!!!

Reteta-Video 1

07.11.2014, 17:04

Arata intr-un mare fel!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!