Tochitura

de alinutza1983 in Porc, 2 Oct 2010 | 15170 vizualizari

 

Fiind wekend ne-am cam facut de cap in ceea ce priveste mancarea; in loc sa stau cuminte, la locul meu, am facut o tochitura consistenta, pe care am stropit-o cu un pahar de vin si niste mini-tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc ( pulpa fara os )
  • 200 gr carnaciori afumati
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 capatana mare usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce ,
  • cimbru ( eu am folosit crengute de cimbru proaspat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin usturoiul curatat si taiat marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade complet.

Cand este gata , se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii; se amesteca bine de tot si se mai lasa 5-10 min. la fiert.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta acoperita de telemea rasa si un ou ochi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:19

super buna trebuie sa fie

Bunica 1

03.10.2010, 10:54

alinutzaaa, e foarte buna ,dar.......lipseste .......mamaligutaaaaa ! iau o portie si fac eu mamaliguta

alinutza1983 1

03.10.2010, 12:29

Sigur ca da , Bunica! Daca aduci si un borcan cu muraturi ar fi si mai bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza de vara cu afumatura