Tochitura

de alinutza1983 in Porc, 2 Oct 2010 | 15062 vizualizari

 

Fiind wekend ne-am cam facut de cap in ceea ce priveste mancarea; in loc sa stau cuminte, la locul meu, am facut o tochitura consistenta, pe care am stropit-o cu un pahar de vin si niste mini-tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc ( pulpa fara os )
  • 200 gr carnaciori afumati
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 capatana mare usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce ,
  • cimbru ( eu am folosit crengute de cimbru proaspat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin usturoiul curatat si taiat marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade complet.

Cand este gata , se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii; se amesteca bine de tot si se mai lasa 5-10 min. la fiert.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta acoperita de telemea rasa si un ou ochi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:19

super buna trebuie sa fie

Bunica 1

03.10.2010, 10:54

alinutzaaa, e foarte buna ,dar.......lipseste .......mamaligutaaaaa ! iau o portie si fac eu mamaliguta

alinutza1983 1

03.10.2010, 12:29

Sigur ca da , Bunica! Daca aduci si un borcan cu muraturi ar fi si mai bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne