Tochitura

de alinutza1983 in Porc, 2 Oct 2010 | 13768 vizualizari

 

Fiind wekend ne-am cam facut de cap in ceea ce priveste mancarea; in loc sa stau cuminte, la locul meu, am facut o tochitura consistenta, pe care am stropit-o cu un pahar de vin si niste mini-tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc ( pulpa fara os )
  • 200 gr carnaciori afumati
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 capatana mare usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce ,
  • cimbru ( eu am folosit crengute de cimbru proaspat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin usturoiul curatat si taiat marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade complet.



Cand este gata , se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii; se amesteca bine de tot si se mai lasa 5-10 min. la fiert.



Se serveste fierbinte, cu mamaliguta acoperita de telemea rasa si un ou ochi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:19

super buna trebuie sa fie

Bunica 1

03.10.2010, 10:54

alinutzaaa, e foarte buna ,dar.......lipseste .......mamaligutaaaaa ! iau o portie si fac eu mamaliguta

alinutza1983 1

03.10.2010, 12:29

Sigur ca da , Bunica! Daca aduci si un borcan cu muraturi ar fi si mai bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melci cu nuca , stafide si scortisoara

ieri la 23:05

Prăjitură turnată cu brânză

ieri la 21:41

 Tortellini cu sos cheddar , jambon si fasole verde

ieri la 21:33

Jumari extra

ieri la 21:04

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc dulci-picante