Tochitura ardeleneasca

de MIUTA in Porc, 28 Sep 2011 | 6909 vizualizari

 

La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici.
Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug.
Se serveste cu varza acra si mamaliguta.
Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc cu grasime
  • 1 bucata mare de carnat de porc afumata
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri pasta de ardei
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare,piper
  • 2 linguri smantana
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ardeleneasca:

Carnea se spala si se taie in bucati.


Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.


La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.


Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).


Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.


Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.


Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.


Deasupra se rade cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

27.10.2011, 22:17

May Dia...desi eu zic ca sunt modesta......tochitura arata intr-un mare fel...dar si sotul colesterolul eu zic ca e cumintel ca am grija ce ii pun in farfurie

MIUTA 1

28.10.2011, 21:22

Multumesc frumos tuturor

Ubulika 1

14.11.2011, 10:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de porc si paste