Tochitura ardeleneasca

de MIUTA in Porc, 28 Sep 2011 | 5988 vizualizari

 

La noi la Bistrita se face tochitura dar cel mai des intr-un alt fel de cel pe care il prezint eu aici.
Mama prajeste carnea si carnatul afumat in untura iar la sfarsit adauga branza de oaie din belsug.
Se serveste cu varza acra si mamaliguta.
Sotul meu si copilul prefera tochitura pe care o fac eu deoarece le place putin sos si nu agreaza branza de oaie.Noi nu punem ochi de ou dar de data asta am pus si eu sa fiu in rand cu toata lumea cum se spune si chiar le-a placut.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc cu grasime
  • 1 bucata mare de carnat de porc afumata
  • ulei pentru prajit
  • 4-5 linguri pasta de ardei
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare,piper
  • 2 linguri smantana
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ardeleneasca:

Carnea se spala si se taie in bucati.


Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste.


La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat.


Cand carnea este fiarta foarte bine se lasa pentru cateva minute sa se prajeasca(sa avem grija sa nu se arda).


Se adauga pasta de ardei si se mai fierbe 3-4 minute.Se amai adauga sare si piper daca este nevoie.


Se opreste focul si se pun cele doua linguri cu varf de smantana grasa.


Se serveste tochitura obligatoriu cu mamaliguta, daca vrei cu ochi de ou dar neaparat cu muraturi.


Deasupra se rade cascaval.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

27.10.2011, 22:17

May Dia...desi eu zic ca sunt modesta......tochitura arata intr-un mare fel...dar si sotul colesterolul eu zic ca e cumintel ca am grija ce ii pun in farfurie

MIUTA 1

28.10.2011, 21:22

Multumesc frumos tuturor

Ubulika 1

14.11.2011, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute