TOCHITURĂ DE PORC

de Panacris in Porc, 22 Noi 2015 | 1425 vizualizari

 

Daaa, știu că suntem în postul Craciunului,nu dati cu pietre :( Aveam de onorat o provocare, așa că păstrați rețeta pentru sărbătorile ce urmează ;). E un fel minunat, cu multe ingrediente de gustul Zmeișorilor. O rețetă tradițională ca la bunica sau mama, nu am, deoarece am descoperit acest fel de mâncare, doar când am ajuns să locuiesc în Regat, adică răgățime ;). Dar am căutat în cărțile lui Radu Anton Roman unde am găsit ceva minunat și apetisant. Așa că să lăsăm poveștile și să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mai împănată cca. 1000g,
  • ficat de porc cca. 300 g,
  • cârnați afumați de casă cca. 300 g,
  • bacon bucățele 125 g,
  • untură de porc 2 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • boia dulce de ardei.
  • Pentru servire:
  • Mămăligă,
  • Ou de găină,
  • Brânză de oi rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TOCHITURĂ DE PORC:

Într-un vas cu fundul gros, tip ceaun, ar fi ideal, eu m-am folosit de Laurențiu-Ionel, mulitcooker-ul Phillips, se pune la încins untura, se adaugă ficatul tăiat cubulețe, se perpelesc puțin, apoi se adaugă carnea tot cubulețe, de aceea se numește tochitură, că să nu te folosești de cuți să tai carnea, se amestecă, apoi se acoperă și se lasă la foc mic, cca. 60 de minute, se asezonează de piper, cimbru și boia, amestecându-se din când în când. Atenție nu se adaugă apă, și sare, carnea de porc lasă sufiecient lichid și grăsmie. După ce s-au gătit cubulețele de carne, se adaugă feliile de cârnați și baconul mărunțit, se mai lasă la fiert cca. 15 minute pentru a se combina gusturile. La sfârșitul gătirii, se asezonează de sare, dacă mai e nevoie, cârnații și baconul au destulă sare. Tochitura se servește fierbinte, acompaniată de mămăligă, un ou ochi și brânză rasă, alături de murături de sexon. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TOCHITURĂ DE PORC" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Micutza Luana 1

23.11.2015, 12:41

asa ceva nu refuzz

miki_a 1

23.11.2015, 12:52

pentru prezentare!!!

mirela0911 1

24.11.2015, 10:21

Bunaciune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!