Cea mai buna friptura de porc

de mihaelar63 in Porc, 27 Apr 2020 | 488 vizualizari

 

 Ieri am avut cotlet de porc in meniu. Cu aceasta ocazie mi-am testat o idee legat de prepararea cu pasta rosii, busuioc si usturoi. Declar aceasta reteta cea mai buna fripturica de porc!!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cotlet de porc
  • 100 gr ulei masline
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura rasa usturoi uscat granulat
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • Pt piure :
  • 500 gr cartofi
  • 100 gr unt
  • sare 
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna friptura de porc:


  1. Cotletul de porc se taie pe jumatate si apoi se feliaza in felii mai groase.

  2. Usor cu ajutorul mainii se taseaza si se intinde cotletul; fraged de porc.

  3. Se prepara un amestec din pasta rosii, ulei masline, piper, sare, usturoi granulat si busuioc.

  4. Se ung feliile de carne pe ambele parti cu amestecul de condimente , ulei si pasta de rosii .

  5. Lasati sa se odihneasca carnea ,pentru marinare la rece, timp de o ora.

  6. Se pune tava cu carne si o jumatate de cana cu apa la cuptor.

  7. Eu am preparat carnea la 205 grade.

  8. Cat timp carnea se coace, pregatiti piureul.

  9. Fierbeti cartofi in apa sarata cu patrunjel verde si usturoi verde tocat.

  10. Cartofii fierbinti, fierti se zdrobesc si se amesteca cu unt.

  11. Serviti friptura de cotlet si piureu, insotita de salata preferata.

TIPS-URI

1

Lasati sa se odihneasca carnea, pentru marinare la rece, timp de o ora.

2

Puteti folosi orice bucata de carne de porc aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna friptura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

28.04.2020, 16:25

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:38

Ancutsa 1

02.05.2020, 13:38

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava