Tochitura dobrogeana

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 21797 vizualizari

 

Delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 600-700 g carne de porc (pulpa fara os sau fleica fara prea multa grasime),
  • 1 piept de pui
  • 2-3 carnati afumati
  • 1 ceapa potrivita,
  • suc de rosii,
  • 2 linguri ulei,
  • un pahar de vin rosu.
  • usturoi – 1 capatâna mare
  • condimente: Sare, piper, boia dulce, busuioc – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura dobrogeana:


Jumatate din cantitatea de usturoi si ceapa se curata si se taie julien, dupa care se pun la rumenit in cele doua linguri de ulei. Cand devin translucide se pot adauga carnatii si carnea. Se presara condimentele (dupa gust, dar nu prea multe pentru ca altfel mancarea va avea un gust amarui). Se prajeste carnea, pana cand toate bucatile au devenit albicioase. In acest moment se adauga 2 cani de apa. Se acopera, partial, si se lasa sa fiarba pana cand scade binisor. Cand carnea este bine patrunsa, se adauga si paharul cu vin, usturoiul ramas precum si sosul de rosii. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc inca cinci minute. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta, deasupra careia se asaza un ou ochi presarat cu branza rasa.



Un pahar de vin rosu insoteste perfect tochitura dobrogeana!



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru fragezirea carnii de porc si pentru a ii conferi un gust placut se realizeaza un amestec din:  o lingurita de condimente, 1/2 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de suc de usturoi (presat prin mixer), 2 lingurite de mustar, 1 pahar mare cu vin alb si 1/2 pahar de ulei - se omogenizeaza, se adauga carnea si se pastreaza la rece pentru cel putin 24 de ore

2

Carnea de porc  proaspata trebuie sa fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, impanata cu grasime. Grasimea este alba sau roz alb, moale iar la atingere lasa o senzatie de unsuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

06.05.2011, 11:42

babi5 1

27.08.2013, 21:55

Dya Daniela Andrei 1

27.08.2013, 23:00

MultumesC!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu garnitura de ciupercute si rosii cherry