Ton in sos de rosii

de aziz in Ton, 5 Apr 2011 | 3947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conserva ton in ulei(puteti folosi si proaspat sau orice alt fel de peste)
  • o mina de mazare verde
  • un morcov
  • un catel doi de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei verde iute
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingura harissa
  • o lingurita chiar mai putin zahar
  • piper sare
  • patrunjel verde un bat de telina
  • o jum lingura oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton in sos de rosii:

se pun rosiile la grilul de la cuptor pina se coc si se formeaza caramel pe tava. Ceapa se taie marunt morcovul si telina cubulete. Scotem rosiile si le cojim. Ceapa se pune la calit intr-o tigaie cu foarte putin ulei, adaugam rosiile si le sfaramam cu lingura. Adaugam mazarea, morcovul, telina, usturoiul. Punem o cana de apa calda in tava in care am copt rosiile, amestecam cu lingura pana luam tot caramelul. Apa o punem in tigaie peste legume, punem capacul si lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Adaugam apoi condimentele, pasta de tomate, harissa si tonul scurs de ulei si ardeiul iute, iar la final o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.


Se serveste cald dar si rece pe felii de piine prajita sau pita. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

aziz 1

09.04.2011, 17:03

elena

RuxyRux 1

10.04.2011, 22:04

Ce buuuun arata draga mea

adry88 1

06.05.2011, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ton sicilian