Torshi Liteh

de Mitinita in Conserve, 10 Sep 2011 | 4349 vizualizari

 

Sper sa va starnesc interesul cu aceasta inedita reteta de muratura/conserva iraniana. o reteta pe care o fac de cativa ani,acum i-am reusit gustul care mi se potriveste mie cel mai bine.
Ierburile le-am crescut la mine pe balcon, lipseste din lista tarhonul fiindca nu am avut proaspat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg de vinete
  • 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
  • otet din vin alb
  • sare,
  • piper  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torshi Liteh:


Se coc vinetele pe aragaz sau afara.


Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs.


Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate.


Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara.


Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.


Se amesteca bine si se pun in borcan



TIPS-URI

1

Eu le tin in frigider,nu fac mai mult de un kg,dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet.E destul de picant,asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torshi Liteh" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:50

Arata excelent Miti...si cred ca e deosebit de interesanta reteta!!!!

MotanLaOale 1

12.09.2011, 09:26

interesanta

LUK 1

12.09.2011, 16:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftelute de dovlecei galbeni
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

de Adi 4

ieri la 20:46

Rulada cu cirese

de RuxyRux 9

ieri la 20:20

Afinata de casa

de oanapl 7

pe 21.06 la 22:56

RETETA RECOMANDATA
Eros Pista - pasta de ardei iuti