Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2013 | 4226 vizualizari

 

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte dintre voi v-am cunoscut si in realitate,nu numai virtual.Va invit pe toti la o felie de tort cu dubla aniversare :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 160 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 150 g alune macinate
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 250 g ciocolata amaruie+200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de nutella
  • esenta de rom
  • 100 g napolitane cu crema de alune
  • Glazura/Decor:
  • 12 bomboane Ferrero Rocher
  • 60 g ciocolata neagra +2-3 linguri frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200):

mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute)


Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde.


Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le treptat peste oua amestecand usor cu o spatula de sus in jos.


La final adauga alunele macinate.


Tapeteaza o tava (26 cm diametru) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 cu ajutorul unui cutit bine ascutit.


Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga esenta de rom si lasa siropul la racit.


Topeste ciocolata amaruie cu frisca lichida si las-o la racit.


mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din crema de ciocolata si nutella si mixeaza pana obtii o crema spumoasa.


Toaca napolitanele fin apoi adauga-le peste crema de ciocolata.


Pe un platou pune prima jumatate din blat,insiropeaza si unge cu jumatate din crema.


Acopera cu a doua jumatate din blat ,insiropat in prealabil apoi imbraca tortul cu crema ramasa.


Decoreaza tortul cu bomboane Ferrero Rocher si ciocolata neagra topita.


Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:30

Doar de un an ,, Bucataras''?
Parca de 10 esti de-a noastra
La multi ani , fata de zahar si ciocolata

Lavinia 1

17.11.2013, 12:57

Mamaie

Lavinia 1

17.11.2013, 13:00

Mihaela ,da doar de 1 an Si eu simt ca sunt de o viata aici cu voi Multumesc din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata