Tort

de gaby_duceag in Torturi, 22 Iul 2010 | 3950 vizualizari

 

ce atatea denumiri?i-as fi zis "tort uratel" dar asta vedeti si voi:))))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 100 gr zahar
  • 40 ml ulei
  • 40 ml apa
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita praf copt

Crema1

  • 400 gr unt
  • 40gr cacao
  • 3 galbenusuri
  • o esenta rom
  • 200 gr zahar pudra

Crema2

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 400 ml apa
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom
  • 100 gr zahar

Decor

  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:


Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.


Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.


Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.


Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de 26, si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 40 min.


Crema 1


Untul topit partial il mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam apoi galbenusurile, mixand dupa fiecare, apoi cacaua si esenta de rom.


Crema 2


Mascarponele il mixam usor cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta. Omogenizam.


Siropul


Fierbem timp de aproximativ 10 minute apa cu zaharul si capuccino. Inchidem focul si adaugam esenta.


Asamblare


Blatul il taiem in trei pe orizontala.


Pe primul blat ungem cu 1/2 din crema 1, dupa ce l-am insiropat, bineinteles, asezam al doilea blat,sirop, crema 2, apoi ultimul blat si restul de crema


Decoram cu frisca si cu ce mai avem prin dulapuri:))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

Ina 1

28.07.2010, 14:51

Gabytzule, abia acum am recitit aici.... M-am lasat de socoteli, ce atata matematica? citesc noutatile, pun furci si trec mai departe.....nu mai am timp de nimic si nici chef.... Sa-ti trimit pozele sa-mi postezi si mie retetele

elena1988 1

12.01.2011, 13:46

-Miti- 1

18.05.2011, 13:21

mersi de inspiratie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata