Tort Zebra cu inghetata

de Miha in Torturi, 12 Iul 2009 | 5051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Inghetata cu zahar ars:
  • aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao
  • Blatul de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 80 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zebra cu inghetata:

Ingheatata de cacao:


Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.


Inghetata cu zahar ars:


Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.


Blat:


Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.


Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.


Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.


Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Miha 1

13.07.2009, 15:27

Oana,inca nu te-am convins sa te apuci de facut inghetata?

Oana 1

13.07.2009, 16:28

Ba da!! sigur o sa fac, dar numai sa gasesc momentul potrivit

monicutza 1

24.06.2011, 19:57

am facut si eu ,reteta ta de la inghetata,este delicioasa multumesc de reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă