Tort Zebra cu inghetata

de Miha in Torturi, 12 Iul 2009 | 4862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Inghetata cu cacao:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Inghetata cu zahar ars:
  • aceleasi cantitati ca si la inghetata de cacao
  • Blatul de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 80 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Zebra cu inghetata:

Ingheatata de cacao:

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si mierea,pana devin pufoase ca o crema.Adaugam si cacaoa.Laptele il punem la fiert si cand da in clocot il turnam peste crema de galbenusuri si mixam pana se racoreste.Dam la frigider pana la racirea completa.Adaugam frisca batuta putin si omogenizam.Dam la congelator,pentru 2-3 ore.Amestecam in ea din cand in cand,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.

Inghetata cu zahar ars:

Acelasi mod de preparare ca si la inghetata de cacao,cu diferenta ca zaharul se caramelizeaza si se dizolva in laptele fiert.

Blat:

Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Eu am facut un pesmet mai grosier si s-a cam dezintegrat :)).Recomand o mixare mai fina.

Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.

In mijloc se aseaza o lingura de ingheata de cacao,apoi una de inghetata cu zahar ars.

Repetam pana terminam toata cantitatea de inghetata.

Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Se serveste cu sos de ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebra cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Miha 1

13.07.2009, 15:27

Oana,inca nu te-am convins sa te apuci de facut inghetata?

Oana 1

13.07.2009, 16:28

Ba da!! sigur o sa fac, dar numai sa gasesc momentul potrivit

monicutza 1

24.06.2011, 19:57

am facut si eu ,reteta ta de la inghetata,este delicioasa multumesc de reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!