Tort 26

de CameliaR in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 1029 vizualizari

 

Deoarece astazi am implinit frumoasa varsta de 26 de anisori, nu aveam cum sa nu vin cu o felie de tort pentru cei mai harnici bucatarasi. Sa aveti un An Nou fericit, plin de fericire si voie buna. Va pup! 

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 150 ml frisca batuta
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • apa+zahar
  • Decor:
  • pasta de zahar de culoare alba/roz
  • bomboane
  • 200 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 26:

Blat cacao:


Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm, tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.


Mousse de ciocolata:


Mixam frisca lichida si apoi o dam la rece. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am topit granulele de gelatina in cuptorul cu microunde. Intr-o craticioara mica, punem frisca pe foc. O lasam pana este fierbinte. Nu trebuie sa dea in fiert. Adaugam ciocolata rupta in bucatele si o amestecam cu un tel pana se topeste. Adaugam gelatina si mai amestecam putin. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o punem in frigider pentru 20-30 de minute. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Incorporam frisca in crema de ciocolata. Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima sectiune. Adaugam 1-2 linguri de crema. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem 1-2 linguri de crema. Insiropam si ultima sectiune. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi, imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra). Eu am colorat crema de unt cu putin colorant roz. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Decupam cerculete de diferite diminesiuni. Topim ciocolata la bain-marie. O lasam 3 minute dupa ce s-a topit, iar apoi o turnam pe suprafata tortului si o lasam sa curga usor. Lasam sa se intareasca. Decoram cu trandafiri comestibili (eu am folosit naturali, deoarece nu am gasit comestibili), bombonele, ciocolatele si cerculete colorate. Eu am taiat mai greu feliile de tort deoarece cicolata alba s-a intarit. Chiar daca s-au taiam mai greu feliile, eu am fost foarte multumita de acest decor si il voi repeta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 26" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

merisor 1

04.01.2017, 16:15

CameliaR 1

13.01.2017, 16:56

UrsanMihaela 1

05.01.2019, 09:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere