Tort

de yammy in Torturi, 1 Dec 2009 | 4260 vizualizari

 

Racoros

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte (caldut)
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 lg gem
  • 3 lg cacao
  • Sirop:
  • 1 pahar cafea
  • Crema:
  • 600 gr frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • Ornament:
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pt negresa:
-Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul
-se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa
-compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/ hartie de copt
-se coace la 175 grade cam 35 min

Crema:
-se spala capsunele,se adauga zaharul si se dau prin blender, apoi se pune pasta de capsuni intr-o craticioara, se da la foc mediu si se fierbe pana se inngroasa putin apoi se lasa la racit
-se bate frisca se amesteca cu pasta de capsuni rece
-negresa se lasa la racit si se taie in 2 se insiropeaza cu cafeaua, se pune un start subtire de crema, pe margine de jur imprejur se pun capsuni intregi apoi se toarna crema (nu toata)
-se pune blatul superior
-taiem o fasie de hartie de copt ingusta cat inaltimea blatului, si lunga atata cat sa putem infasura odata marginea blatului
-topim ciocolata alba, si ungem hartia de copt intr-un start destul de gros si indreptam cu un liniar sau ceva drept (hartia trebuie pusa pe un plan drept, pe masa sau blatul din bucatarie), cu un piaptan de cofetarie (eu folosesc un piaptan pt par cret, cu dinti f rari; dar il folosesc doar la bucatarie ) trecem de-a lungul ciocolatei si lasam sa se intareasca bine de tot
-topim ciocolata cu lapte si turnam deasupra celei albe intr-un start mai subtire, indreptam cu un liniar, si rapid infasuram tortul cu hartia, avand mare grija...lasam sa se intareasca si luam incet hartia jos
-deasupra turnam restul de crema ce a mai ramas, ornam cu capsuni si ciocolata topit

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort padurea neagra la pahar