Tort "37"

de iri_iri in Torturi, 27 Feb 2012 | 1335 vizualizari

 

....37! atat am facut eu ieri si cu ocazia asta doresc sa multumesc tuturor pentru urari...sunt mandra de varsta 37 dar si de tortul meu ca o floare !

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua,
  • 6linguri apa,
  • o cana zahar,
  • o cana faina.   

crema 1:

  • 500ml lapte,
  • 3 linguri de zahar,
  • un plic praf de budinca de vanilie si 1/2 margarina.  

crema 2:

  • un plic de crema cu gust de ciocolata,
  • 250ml lapte,
  • 2 linguri zahar si o lingura cacao.   

pentru ornat:

  • frisca , kiwi si flori de napolitan cu cicolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "37":

la prepararea blatului procedam astfel:pentru inceput separam ouale,albusurile la batem foarte bine cu un praf de sare,iar galbenusurile le batem pentru inceput cu zaharul pana se formeaza o spuma si apoi adaugam apa rece pana se formeaza o pasta cremoasa.


atentie insa aceasta compozitie sa se faca intr-un vas mai mare decat cel de la albusuri pentru ca va creste in volum.


apoi se adauga albusurile spuma peste crema de galbenusuri ,iar la final se adauga faina si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa.


dupa aceea se aseaza intr-o forma de tort care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina ,apoi am dat-o la cuptor care a fost bine incis si am lasat-o 30 de minute.


la crema 1 am facut astfel;am amestecat zaharul cu praful de budinca si 4 linguri de lapte iar separat am pus restul de lapte la foc.cand a ajuns la punctul de fierbere adaug amestecul si apoi mai las pe foc pana se ingroasa. la final am adaugat margarina .


pentru crema 2 am folsit ingrendientele cum este scris pe dosul pachetului cu o singura specificatie ca am adaugat lingura de cacao.


pentru ansamblat am procedat astfel: blatul care a fost foarte bine racit l-am taiat in 3 parti .


pe prima parte se intinde crema 1,apoi se aseaza al doilea blat peste care se adauga crema 2,iar la final se aseaza al treilea blat.


mie mi-a mai ramas din ambele creme.


am ornat tortul cu firsca,kiwi si flori de napolitan cu ciocolata cumparata din comert.

 

TIPS-URI

1

doar dragoste de a face ceva bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "37"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ubulika 1

02.03.2012, 11:55

superb!!

gaby_duceag 1

03.03.2012, 18:05

La multi ani!

gaby_duceag 1

03.03.2012, 18:05

ps...s-a trezit si gabi..)))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata