Tort

de andreea_angelo in Torturi, 23 Noi 2012 | 2802 vizualizari

 

astazi a fost ziua lu tata socru si am vrut sa ii fac un tort,dar din pacate nu am gasit nicaieri blat de tort asa ca am improvizat un pic,am cumparat amestec pt chec,dar a iesit un tort super gustos..am facut portie dubla

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii de amestec pt copt (chec)
  • 300g margarina
  • 120ml lapte
  • 6 oua
  • crema
  • 1 plic praf pentru crema de tort(ciocolata)
  • 1 plic praf pentru crema de tort(vanilie)
  • 200g margarina
  • 600 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Se adauga amestecul pt copt, margarina, cele 6 oua si laptele intr-un vas cu ajutorul mixerului (sau telului) la cea mai joasa treapta, pana devine cremos, apoi se mixeaza la cea mai inalta treapta timp de 3 minute. Se adauga fulgii de ciocolata si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza compozitia si se uniformizeaza. Se coace la 180°C, facem testul scobitorii cand e gata. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si ne apucam de creme.

Crema de ciocolata: se toarna 300 ml lapte intr-un vas, se pune praful pentru crema si se mixeaza pana devine cremos, se pune 100 g margarina si se mixeaza din nou.

Pentru crema de vanilie facem acelasi lucru ca pentru crema de ciocolata.

Pentru decor am pastrat un pic din crema de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca si visine