Tort 47

de Constelatialeu in Torturi, 8 Aug 2016 | 3159 vizualizari

 

Tortul asta 47 reprezinta varsta mea din bolentin, ca eu chiar nu realizez ca am trecut si acestprag, am senzatia ca-s o copilita, dar sa trecem peste asta si sa ma apuc sa zic ce am prestat.Ceva foarte simplu, fara batai de cap si sa se ajunga la toata gasca si eventuali musafiri.....

 

INGREDIENTE

  • cca 1.5 kg biscuiti fitness
  • 1 kg mascarpone
  • 1 kg crema finetti
  • 700 g smantana gasa peste 30% grasime
  • cca 300 ml lapte dulce
  • cca 2-3 linguri zahar pudra
  • Pentru sirop
  • cca 250 g zahar
  • 1 l apa
  • decor
  • mure
  • cca 1 l apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 47:

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul caramelizat.Lasam la racit si ne apucam de crema. Pregatim firsca, am avut o smantana foarte grasa cu peste 30% grasime.Punem smantana intr-un bol inalt, adaugam si laptele sa diluam smantana, pentru ca riscam sa o transformam in unt daca o lasam asa groasa, adaugam si zaharul si mixam pana obtinem o frisca ferma. Intr-un alt castron incapator amestecam mascarponele cu finetti , apoi incorporam si frisca. Pastram cateva linguri de frisca pentru a decora tortul. Pregatim o tava cu dimensiunile de 45/35 cm, o tapetam cu folie alimentara, apoi incepem sa asezam biscuitii inmuiati in sirop, nu trebuiesc inmuiati mult deoarece biscuitii sunt destul de moi.Asezam primul strat de biscuiti, apoi intindem un strat de crema, apoi strat de biscuiti, strat de crema si tot asa pana terminam si biscuitii si crema. Deasupra intindem un strat subtire de crema si frisca ramasa si ne jucam cu o furculita sa facem un model deasupra. Ornam cu mure din padure, am gasit cateva , alea pe care le-a ratat ursul...dam tava la frigider pentru 24 de ore, apoi scoatem tortul din tava si e numai bun de taiat si mancat. La multi ani mie, sa-mi fie de bine....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 47" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gicuta 1

08.08.2016, 23:01

La multi ani,Cleme! Tortul arata minunat!

Ancutsa 1

09.08.2016, 14:05

La multi ani frumosi si sanatosi!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:41

La multi ani, Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Oreo gigantic