Tort

de silvianart in Torturi, 8 Ian 2017 | 2862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar tos (8 pt. blat, 2 glazura)
  • 2 pliculete vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 grame zahar farin
  • crema vanilie (cea de la eclere)
  • 5 galbenusuri
  • 150 zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • baton vanilie
  • 1 lingurita de gelatina
  • un vf. cutit de turmeric
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf frisca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Intr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la turatie mica. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am turnat peste compozitie in bol, unde am folosit spatula pt. a le incorpora. Am tapetat forma in care coc, cu faina. Am turnat compozitia si le-am bagat in cuptor pt. 1 ora la 160 grade C.
Intre timp, am facut crema de vanilie identica cu cea pe care o facem toti la eclere :(5 galbenusuri,150 zahar, 500 ml lapte, 4 linguri amidon, baton vanilie).
Dupa ce s-a racit, l-am taiat pe din doua, l-am insiropat cu 250 ml de sirop, format din zahar farin si coaja de lamaie. Am pus crema rece si l-am lipit.
In 200 ml apa, intr-un ibric, am dizolvat lingurita de gelatina, un varf cutit de turmeric pt. culoare, coaja de lamaie si 2 linguri zahar tos.  Am incalzit putin ibricul, apoi am strecurat si l-am dat la frigider, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa se ingroase, am asezat glazura deasupra blatului si inapoi in frigider, pt. a se intari. Cu un castron, am protejat mijlocul blatului si am asezat frisca, (regret ca n-am avut smantana pt. frisca in casa, iar la Mega de langa mine nu am gasit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata