Tort

de silvianart in Torturi, 8 Ian 2017 | 888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar tos (8 pt. blat, 2 glazura)
  • 2 pliculete vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 grame zahar farin
  • crema vanilie (cea de la eclere)
  • 5 galbenusuri
  • 150 zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • baton vanilie
  • 1 lingurita de gelatina
  • un vf. cutit de turmeric
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf frisca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Intr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la turatie mica. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am turnat peste compozitie in bol, unde am folosit spatula pt. a le incorpora. Am tapetat forma in care coc, cu faina. Am turnat compozitia si le-am bagat in cuptor pt. 1 ora la 160 grade C.

Intre timp, am facut crema de vanilie identica cu cea pe care o facem toti la eclere :(5 galbenusuri,150 zahar, 500 ml lapte, 4 linguri amidon, baton vanilie).

Dupa ce s-a racit, l-am taiat pe din doua, l-am insiropat cu 250 ml de sirop, format din zahar farin si coaja de lamaie. Am pus crema rece si l-am lipit.

In 200 ml apa, intr-un ibric, am dizolvat lingurita de gelatina, un varf cutit de turmeric pt. culoare, coaja de lamaie si 2 linguri zahar tos. Am incalzit putin ibricul, apoi am strecurat si l-am dat la frigider, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa se ingroase, am asezat glazura deasupra blatului si inapoi in frigider, pt. a se intari. Cu un castron, am protejat mijlocul blatului si am asezat frisca, (regret ca n-am avut smantana pt. frisca in casa, iar la Mega de langa mine nu am gasit).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

10.01.2017, 10:25

Bun!

silvianart 1

10.01.2017, 14:50

miki_a 1

10.01.2017, 21:35

🎂🎂🎂🍾🍾🍾🕯🕯🕯

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie