Tort amandina

de adriana65 in Torturi, 17 Noi 2012 | 11022 vizualizari

 

După prepararea prăjiturii Amandină a venit rândul şi pentru un tort Amandină.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • 160 g făină
  • 4 linguri apă rece
  • 25 g cacao
  • 30 ml ulei
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente cremă:

  • 250 g unt de 82 % grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 4 linguri cacao
  • 5 - 6 picături esenţă de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 100 ml cafea espresso concentrată
  • o cutie glazură Dr.Oetker de 200 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Se începe cu prepararea blatului: albuşurile se bat spumă cu un praf de sare; se adaugă zahărul, se bat până ce acesta se topeşte apoi se adaugă apa. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul şi se adaugă în fir subţire peste albuşurile bătute spumă; făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt apoi, cu ajutorul unei linguri, se pune pe rând în spuma de ouă, amestecând uşor cu o spatulă. Compoziţia se pune în tava de tort de 26 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit în prealabil, unde se coace 30 - 35 minute. Până trece testul scobitorii .


Pentru prepararea cremei untul l-am frecat spumă cu zahărul pudră. Cu mixerul la viteză maximă se freacă până se topeşte zahărul rezultând o cremă spumoasă. Am adăugat gălbenuşurile câte unul, apoi cacaua.


Cu mixerul pornit la viteză maximă se freacă crema până ce aceasta devine foarte spumoasă .


Pentru sirop se prepară o cafea espresso din 100 ml apă şi 2 linguri cafea. Într-un ibric se fierbe apa cu zahărul, cam 5 minute, apoi se amestecă cu cafeaua. Se răceşte.


Blatul rece se taie în două; partea de jos se pune pe platoul de servire tapetat cu hârtie ornamentală, dar şi două foi A4 puse sub blat pentru a proteja hârtia ornament, se însiropează bine, apoi se pune trei sferturi din cremă şi se întinde uniform pe suprafaţa foii de tort.


Se acoperă cu cel de-al doilea blat, se însiropează şi se unge cu un strat subţire din crema rămasă.


Deasupra tortului am pus o glazură de ciocolată, cumpărată de data aceasta.


Am pus tortul la rece . După două ore am îndepărtat hârtiile A4 şi am ornat tortul cu crema rămasă şi ornamente din ciocolată .


Am pus tortul la rece până a doua zi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

adriana65 1

13.03.2013, 20:22

Multumesc!

mirela0911 1

13.03.2013, 20:45

La multi ani frumosi si sanatosi!

adriana65 1

17.03.2013, 16:50

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina M