Tort Amandina de ocazie

de Toamna07 in Torturi, 27 Apr 2012 | 4843 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua de nastere a nasei mele si pe langa faptul ca am muncit enorm, a iesit superb iar la gust a fost...amandina insiropata !

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest tort avem nevoie de o forma inalta din care sa rezulte un blat taiat in 3 
  • Pregatim un blat inalt de amandina din:
  • 9 oua
  • 500 gr. de zahar
  • 50 ml. de apa
  • 50 ml. de ulei
  • 4 linguri jumatate de cacao
  • 300 gr faina de buna calitate
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • Ingrediente pentru sirop :
  • 750 ml. de apa
  • 375 gr. de zahar
  • 5 plicuri de cappucino ciocolata
  • 5-6 fiole de rom
  • Ingrediente pentru crema :
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr. de zahar farin vanilat
  • 1 si 1/2 margarina rama
  • 6 linguri cacao
  • 4-5 fiole rom
  • Pentru decor :
  • 3 plicuri de glazura Dr.Oetker
  • cocos
  • trandafiri din martipan sau sugus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina de ocazie:

Pregatim blatul:


Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.


Pregatim siropul caramelizat


Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca


Pregatim crema:


Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !


Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...


Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus. Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea. Este o munca colosala dar rezultatul este...!


Succes .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina de ocazie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Toamna07 1

04.05.2012, 23:38

Multumesc din suflet!Sunteti grozave!

Valclaudia 1

10.10.2013, 19:21

ce minunatie!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:35

Multumesc ,Valclaudia !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina