Tort Amandina de ocazie

de Toamna07 in Torturi, 27 Apr 2012 | 8731 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua de nastere a nasei mele si pe langa faptul ca am muncit enorm, a iesit superb iar la gust a fost...amandina insiropata !

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest tort avem nevoie de o forma inalta din care sa rezulte un blat taiat in 3 
  • Pregatim un blat inalt de amandina din:
  • 9 oua
  • 500 gr. de zahar
  • 50 ml. de apa
  • 50 ml. de ulei
  • 4 linguri jumatate de cacao
  • 300 gr faina de buna calitate
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • Ingrediente pentru sirop :
  • 750 ml. de apa
  • 375 gr. de zahar
  • 5 plicuri de cappucino ciocolata
  • 5-6 fiole de rom
  • Ingrediente pentru crema :
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr. de zahar farin vanilat
  • 1 si 1/2 margarina rama
  • 6 linguri cacao
  • 4-5 fiole rom
  • Pentru decor :
  • 3 plicuri de glazura Dr.Oetker
  • cocos
  • trandafiri din martipan sau sugus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina de ocazie:

Pregatim blatul:

Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.

Pregatim siropul caramelizat

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca

Pregatim crema:

Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !

Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...

Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus. Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea. Este o munca colosala dar rezultatul este...!

Succes .


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina de ocazie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Toamna07 1

04.05.2012, 23:38

Multumesc din suflet!Sunteti grozave!

Valclaudia 1

10.10.2013, 19:21

ce minunatie!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:35

Multumesc ,Valclaudia !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Amandina