Tort Andrei

de mihaelaM in Torturi, 15 Sep 2011 | 5997 vizualizari

 

Sambata pe 10 sept a fost ziua puiului meu cel mic...a facut 1 anisor asa ca nu putea lipsi TORTUL...haide-ti sa vedeti ce a iesit sa va invit cu mare drag la portie de foto;))

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri 
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca hulala
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Andrei:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si laptele apoi le punem pe foc (dar atentie focul sa fie foarte mic). Amestecam usor pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o amestecam peste crema rece. Batem si frisca, apoi cam trei sferturi din frisca o amestecam cu crema.

Intr-o cratita vom pune folie alimentara peste care vom pune blatul  de tort pe care il vom insiropa (apa cu zaharul le vom pune la fiert, iar cand ajunge la temperatura camerei vom adauga si esenta ).

O data blatul insiropat vom pune crema  si visinile pe care o sa le apasam putin cu degetul, cat sa intre in crema, apoi il vom acoperi cu folia si vom da la rece cam 4-5 ore.

Dupa cele 5 ore vom scoate tortul si il vom pune pe un platou si il vom orna dupa plac. Eu l-am ornat cu frisca ramasa si mandarine, capsuni, piersici si kiwi.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Andrei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness