Tort aniversar 2

de mirela0911 in Torturi, 13 Feb 2011 | 4560 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta rom
  • 4-5 lg ulei
  • 2 lg apa

Pt.crema: 

  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 1 plic crema pt.prajituri  de cacao cu rom
  • 3 kiwi
  • sirop (apa+zahar+esenta rom)

Pt.decor:

  • 300 ml smantana pt.frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta si uleiul batand bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie amestecand usor. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. aproximativ 20-25 minute (test scobitoare).

Se pune smantana si laptele intr-un bol, se pune si praful de crema si se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.

Dupa ce s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza, se pune crema iar deasupra felii de kiwi. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si kiwi si am scris cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.02.2011, 20:56

Nadina, mersi
Vladimir multumesc

mihaelar63 1

26.02.2011, 01:19

Sa-ti traiasca flacaul
of , m-ai induiosat

adry88 1

04.07.2011, 15:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina