Tort aniversar 2

de mirela0911 in Torturi, 13 Feb 2011 | 2199 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta rom
  • 4-5 lg ulei
  • 2 lg apa

Pt.crema: 

  • 250 ml lapte rece
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 1 plic crema pt.prajituri  de cacao cu rom
  • 3 kiwi
  • sirop (apa+zahar+esenta rom)

Pt.decor:

  • 300 ml smantana pt.frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 intaritor frisca
  • kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lg de zahar, batand bine dupa fiecare. Se pun galbenusurile tot pe rand, dupa care se adauga 2 lg apa, esenta si uleiul batand bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie amestecand usor. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. aproximativ 20-25 minute (test scobitoare).


Se pune smantana si laptele intr-un bol, se pune si praful de crema si se mixeaza la viteza mare pana cand se intareste.


Dupa ce s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza, se pune crema iar deasupra felii de kiwi. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se orneaza dupa preferinte. Eu am ornat cu frisca si kiwi si am scris cu ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

14.02.2011, 20:56

Nadina, mersi
Vladimir multumesc

mihaelar63 1

26.02.2011, 01:19

Sa-ti traiasca flacaul
of , m-ai induiosat

adry88 1

04.07.2011, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 5 creme si blat dungat