Tort aniversar - 3 ani de Bucataras

de Dana_Retetegg in Torturi, 21 Noi 2013 | 15958 vizualizari

 

Astazi se implinesc 3 ani de cand am intrat in lumea minunata Bucataras.ro.
Ma bucur enorm ca v-am cunoscut pe toti si ca sunt membra celui mai vesel site culinar :)

Am adus si tort, va invit cu mare drag sa serviti!! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 8 linguri de faina,
  • 100 g nuci macinate fin,
  • 1 zahar vanilat,
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare;
  • Sirop
  • 100 ml apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie;
  • Crema
  • 6 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 200 g unt,
  • 200 g nuci macinate,
  • zahar vanilat, frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar - 3 ani de Bucataras:

Ouale nu trebuie sa fie reci, asa ca musai le scoatem cu o ora inainte din frigider si le tinem in bucatarie.


Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana devin consistente ca o spuma, apoi adaugam cate o lingura de zahar si tot mixam vreo 4-5 minute la viteza mare. Adaugam si galbenusurile, esenta si zaharul vanilat.


Urmeaza sa adaugam laptele, apoi treptat faina, praful de copt si nucile macinate fin.


Nu e nevoie sa mixam foarte mult spre final, doar cat sa omogenizam compozitia.


Punem aluatul intr-o forma de tort (cratita in cazul meu) tepetata cu hartie de copt.


Punem tava in cuptorul bine preincalzit si lasam la foc mic, 25-30 de minute, dupa caz.


Daca e nevoie putem verifica simplu cu o scobitoare, dar in general in 30 de minute blatul este gata.


Scoatem din cuptor, apoi din forma si lasam la racit. Eu l-am facut cu o zi inainte sa il umplu si decorez.


Pentru crema punem ouale intregi intr-o cratita si le batem bine cu un tel 2-3 minute. Adaugam zaharul si iar le mai batem cateva minute cu telul (nu e nevoie de mixer).


Punem cratita pe bain marie si continuam sa batem bine timp de 10 min aprox. pana incepe sa se ingroase.


Luam de pe foc, adaugam zaharul vanilat si nuca macinata.


Lasam crema sa se raceasca, apoi o mixam bine cu untul. Fie punem untul peste crema cu o lingura, fie adaugam cate o lingura de crema peste untul pus intr-un bol. Eu am pus untul peste, cred ca asa mi-a fost mai usor, oricum nu e mare diferenta :)


Am pus crema timp de vreo 15-20 de minute la frigider si m-am ocupat de sirop.


Punem apa la fiert intr-un vas, adaugam zaharul si esenta. Lasam sa dea 2-3 clocote, oprim focul si racim siropul.


Blatul meu fiind facut cu o zi inainte s-a taiat perfect in 3 felii orizontale.


Fiecare felie am insiropat-o, nu excesiv, si am adaugat un strat generos de crema de nuci peste.


Am imbracat tot tortul in crema, am uniformizat si am decorat cu putina frisca. Este un tort foarte bun, nu se face greu si merita din plin fiindca e senzational de yummy! :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar - 3 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (37)

Dana_Retetegg 1

03.12.2013, 10:03

Multumesc
Ti-am pastrat si tie o feliuta

babi5 1

23.01.2014, 17:49

Dana_Retetegg 1

23.01.2014, 18:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine