Tort aniversar 64

de iri_iri in Torturi, 5 Ian 2013 | 1734 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru soacra mea care a facut pe 18 noiembrie frumoasa varsta de 64 de ani....nu stiu ce nume sa ii dau acestui tort ,stiu doar ca nu au mai ramas pe a doua zi nici macar firmiturile.....

 

INGREDIENTE

pentru blat :

  • 5 oua,
  • 5linguri de faina ,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 liguri de zahar si un praf de copt.

pentru crema avem nevoie de :

  • 600ml lapte ,
  • 200gr de zahar,
  • 3-4 linguri de cacao,
  • 4 linguri de faina si 1/2 margarina.

pentru asamblat(optional)

  • dulceata de coaja de portocala,
  • kiwi,frisca
  • si bineinteles nelipsita lumanare pt care am alergat ca o nebuna
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 64:

Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun.


Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se lasa,adaugandu-se faina amestecata cu praful de copt.


Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina ,dupa care adaugam tava la cuptor pentru 40 de minute.


Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca ,apoi il scoatem din forma si il taiem in taiem in 3 parti destul de egale.


Pentru crema procedam astfel: adaugam zaharul in lapte si amestecam pana se topeste,adaugand apoi cacaua si faina.


Asezam pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa.


Dam deoparte dupa care adugam margarina si amestecam bine pana se topeste .


Astfel obtinuta si crema trecem la asamblarea tortului astfel:


Peste primul blat intindem un strat de dulceata de portocale,peste care adaugam un strat de crema, apoi asezam al 2 lea blat ,inca un strat de dulceata si apoi inca un strat de crema.


La final asezam al 3-lea blat iar peste acesta adaugam crema ramasa pe care o intindem pe toata suprafata blatului inclusiv pe margini. adaugam frisca si kiwi dupa preferinta.


Lumanarea care a fost piesa de rezistenta a tortului am adaugat atunci cand i-am cantat sarbatoritei frumosul ,,la multi ani,,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 64" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

05.01.2013, 22:45

mena29 1

07.01.2013, 22:08

Ubulika 1

10.01.2013, 19:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba