Tort aniversar

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 22 Mai 2015 | 3973 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea primului anisor al fetitei mele.Pentru ca aveam mai multi invitati am dublat cantitatile.A fost excelent.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 500 ml smantana
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de portocala
200 g piscoturi 500 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor.

Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia de mai sus amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Coacem cca 40 minute, facem testul cu scobitoarea.

Pentru sirop punem pe foc la fiert apa cu zaharul si lasam pana da cateva clocote, apoi adaugam esenta.

Pentru crema batem mai intai smantana pentru frisca si o punem la rece. Punem gelatina intr-un bol cu 2 linguri de apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam la o parte de pe foc si adaugam gelatina amestecand pana se dizolva complet.

Punem mascarponele intr-un bol si frecam bine.Adaugam treptat crema de galbenusuri si apoi frisca batuta amestecand bine.

Dupa ce s-a rascit blatul se taie in doua.

Pentru asamblare asezam pe un platou primul blat de tort, il insiropam usor, apoi punem jumatate din crema. Peste crema asezam piscoturile trecute si ele prin sirop, apoi restul de crema si a doua jumatate de blat insiropata.

Batem cei 500 ml smantana, imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinta.

Pentru ornare am folosit ornamente de ciocolata ,felii de portocala si creioane pentru decor de la Dr.Oetker. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dulciuri cu Georgiana 1

23.05.2015, 12:11

multumim frumos

mirela0911 1

24.05.2015, 12:11

Ce frumos e!

mihaelar63 1

25.05.2015, 07:46

Frumos tort Ce nu face mami si tati pentru mica lor printesa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe