Tort aniversar

de GeorgiG in Torturi, 22 Mai 2015 | 1581 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru aniversarea primului anisor al fetitei mele.Pentru ca aveam mai multi invitati am dublat cantitatile.A fost excelent.

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un varf cutit praf de copt
Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina
  • 500 ml smantana
Sirop:
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de portocala
200 g piscoturi 500 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor.


Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia de mai sus amestecand usor. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Coacem cca 40 minute, facem testul cu scobitoarea.


Pentru sirop punem pe foc la fiert apa cu zaharul si lasam pana da cateva clocote, apoi adaugam esenta.


Pentru crema batem mai intai smantana pentru frisca si o punem la rece. Punem gelatina intr-un bol cu 2 linguri de apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra si adaugam laptele si sucul de portocala. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam la o parte de pe foc si adaugam gelatina amestecand pana se dizolva complet.


Punem mascarponele intr-un bol si frecam bine.Adaugam treptat crema de galbenusuri si apoi frisca batuta amestecand bine.


Dupa ce s-a rascit blatul se taie in doua.


Pentru asamblare asezam pe un platou primul blat de tort, il insiropam usor, apoi punem jumatate din crema. Peste crema asezam piscoturile trecute si ele prin sirop, apoi restul de crema si a doua jumatate de blat insiropata.


Batem cei 500 ml smantana, imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinta.


Pentru ornare am folosit ornamente de ciocolata ,felii de portocala si creioane pentru decor de la Dr.Oetker.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

GeorgiG 1

23.05.2015, 12:11

multumim frumos

mirela0911 1

24.05.2015, 12:11

Ce frumos e!

mihaelar63 1

25.05.2015, 07:46

Frumos tort Ce nu face mami si tati pentru mica lor printesa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras