Tort aniversar cu fructe

de Ancutsa in Torturi, 22 Iun 2016 | 3063 vizualizari

 

Pentru aniversarea mea am pregatit un tort cu blat de nuca si vin, crema de vanilie, dulceata de cirese, decorat cu frisca, zmeura si flori de napolitana.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua + 4 albusuri;
  • 6 linguri de zahar;
  • 7 linguri de faina;
  • 12 linguri cu nuca;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • o ceasca de vin alb;
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri;
  • 400 ml lapte;
  • 5 linguri zahar;
  • 4 linguri (rase) faina;
  • Jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • 4 linguri zahar;
  • Jumatate de pastaie de vanilie (fara seminte);
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • zmeura dupa gust;
  • 200 ml frisca lichida;
  • Putina dulceata de cirese;
  • Flori din napolitana decor
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu fructe:

 Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele 6 galbenusuri. Acum se adauga praful de copt dizolvat in ceasca de vin alb, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor cam 35 de minute.

Siropul:

Se face un sirop din apa cu zahar. Puteti adauga ce arome sau esente doriti. Eu am avut pastai de vanilie fara seminte, pastrate in cutia cu zahar, asa ca am pus o jumatate de pastaie si in sirop.

Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.

Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald, se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.  

Se umple tortul cu crema de vanilie, se adauga si dulceata de cirese din loc in loc, apoi se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu zmeura proaspata (spalata in prealabil) si florile din napolitana (de la Dr.Oetker).

Se da la rece inainte de servire.

 

Portii: 15

Timp total: 2 ore

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/06/tort-aniversar-cu-fructe.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

23.06.2016, 10:40

minunat!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:56

La multi ani!

Ancutsa 1

07.07.2016, 17:27

Va multumesc foarte mult!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, zmeura si jeleu de piersici (Elsa si Ana)