Tort aniversar de ciocolata

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 31 Ian 2015 | 1267 vizualizari

 

Cum pe 27 ianuarie am implit frumoasa varsta de 24 ani nu putea lipsi traditionalul TORT ! Dar cum nu am avut timp indelungat sa stau sa-l dichisesc cum vreau l-am facut mai simplu dar foarte gustos !

 

INGREDIENTE

  • Pt blat
  • 4 oua
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 50 g apa
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • Crema.
  • 500 ml frisca lichida
  • 600 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 250 g frisca ornat
  • bilute decorative
  • 200 g dulceata de visine sau marmelada
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar de ciocolata:

Pt blat.


Intr-un vas batem cele 4 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste si isi dubleaza volumul.


Adaugam apoi faina si mixam cu mixerul la prima viteza, adaugam apa si continuam sa mixam.


Cacaua o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie si mixam pana ce aceasta se incorporeaza bine !


Intr-o tava de 26 cm acoperita cu hartie de copt si bordurile unse cu unt, am rasturnat compozitia si am lasat-o la cuptor preincalzit pt circa 50 min la foc potrivit .Se face testul cu scobitoarea .Apoi odata copt se lasa la rece . Eu l-am preparat cu o zi inainte pt a-l putea taia mai bine,


Crema


Intr-o cratita turnam 500ml frisca si ciocolata si o topim la foc mic,


Dupa ce aceasta s-a topit o lasam la rece pt cateva ore !


Odata rece crema o batem cu mixerul pt a deveni mai aerata !


Taiem blatul in 3 straturi !


Pe un suport unde vom stabili tortul ne folosim de cercul unde am copt tortul . Asezam primul strat de blat unde adaugam din crema de coicolata si peste crema continuam cu al doilea strat de blat ,peste acesta adaugam frisca batuta spuma simpla si peste frisca cateva felii de marmelada de visine si continuam cu ultimul strat de blat care il acoperim cu crema de ciocolata.


Pe marginile tortului cu ajutorul posului am facut un model usor !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

01.02.2015, 11:47

Delicios!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:06

Minunat tortuletz!

mirela0911 1

03.02.2015, 14:45

Frumos tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata